/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
engelsk julekage
Fra : Rømer


Dato : 19-11-01 11:17

Hej allesammen,
Der skulle vel ikke være en, der ligger inde med en afprøvet opskrift på en
rigtig "engelsk" julekage - en af dem der laves med masser af frugt og
nødder her i november og så modner frem mod jul?

Venlig hilsen,
Leo



 
 
Søren L Hansen (20-11-2001)
Kommentar
Fra : Søren L Hansen


Dato : 20-11-01 11:46


Rømer <roemer@post5.tele.dk> wrote in article
<3bf8dd7e$0$745$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk>...
> Hej allesammen,
> Der skulle vel ikke være en, der ligger inde med en afprøvet opskrift på
en
> rigtig "engelsk" julekage - en af dem der laves med masser af frugt og
> nødder her i november og så modner frem mod jul?

Den nemme (for mig) løsning: min veninde i London giver mig dette link:
www.deliaonline.com/Christmas

Den knap så lette: Hun sender mig også en af hendes mors opskrifter. Jeg
sender dem videre når jeg har dem...

--
Søren
lindholt@person.dk
http://www.spindmester.dk
"Because golf courses should be motocross tracks"


Peter W. Bosse (21-11-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 21-11-01 09:11

"Rømer" <roemer@post5.tele.dk> skrev följande i meddelandet...

> Der skulle vel ikke være en, der ligger inde med en afprøvet opskrift
> på en rigtig "engelsk" julekage - en af dem der laves med masser af
> frugt og nødder her i november og så modner frem mod jul?

Engelsk julekage er næsten lige så berømt som den engelske plumbudding.
Her er en husmoder opskrift fra Internationalt Madleksikon...
(hurtigt og nemt)

Engelsk Julekage:

200 g korender
150 g cocktailbær
200 g malede mandler
125 g syltet citronskal
125 g syltet appelsinskal
3½ dl (200 g) mel
200 g smør/margarine
3½ dl (200 g) mørkt puddersukker
1½ tsk bagepulver
4 æg
1 knsp salt
1 tsk kanel
1 tsk allehånde
1 tsk ingefær
4 cl rom
--
Overtræk:
1½ dl ribsgelé
250 g rå marcipanmasse
5 dl (250 g) florsukker
1 æggeblomme
--
Glasur:
2 små æggehvider
½ tsk citronsaft
5 dl (250 g) florsukker

Lad rosiner og korender trække i 5 minutter, Dup dem tørre i
køkkenrulle. Skær cocktailbærrene i tynde skiver. Bland dem med rosiner,
korender, de malede mandler, hakket citronskal samt 6 spsk mel.
Smørret røres blødt og sukkeret tilsættes lidt efter lidt. Kom æggene i
et ad gangen. Tilsæt resten af melet, der er blandet med bagepulveret.
Rør salt, rom og fyldet i.
Hæld dejen i en velsmurt springform og bag kagen ca. 2 timer ved 170°.
Efter godt 1 times bagetid lægges et stykke folie over kagen.
Tag kagen ud af ovnen og lad den stå i 30 minutter, inden den vendes ud
af formen og afkøles på en bagerist.
Rør ribsgeléen lind og bred den ud over kagen.
Ælt marcipanmassen med florsukker og en æggeblomme til en smidig masse,
der rulles tyndt ud i en stor cirkel, som kan dække hele kagen - også
kanten.
Tryk marcipanmassen let og skær overflødigt væk.
Pisk æggehviderne stive med citronsaften og rør florsukkeret i.
Glasuren skal være tyk og sej.
Overtræk kagen med glasuren og stil kagen til tørring i mindst 2 døgn,
før den skal serveres.

Go' fornøjelse!

PS: Skulle det gå helt galt for dig, er her et superlink:
www.britishcornershop.co.uk/pages/christmas.htm


--
Mvh.
Peter W. Bosse

Right now in my carplayer I'm listening to:
Jeg så julemanden kysse mor (Daimi)



regrib1 (24-03-2003)
Kommentar
Fra : regrib1


Dato : 24-03-03 20:32

"Peter W. Bosse" skrev d. 21-11-01 09:11 dette indlæg :
> "Rømer" <roemer@post5.tele.dk> skrev följande i meddelandet...
>
> > Der skulle vel ikke være en, der ligger inde med en afprøvet
opskrift
> > på en rigtig "engelsk" julekage - en af dem der laves med masser af
> > frugt og nødder her i november og så modner frem mod jul?
>
> Engelsk julekage er næsten lige så berømt som den engelske
plumbudding.
> Her er en husmoder opskrift fra Internationalt Madleksikon...
> (hurtigt og nemt)
>
> Engelsk Julekage:
>
> 200 g korender
> 150 g cocktailbær
> 200 g malede mandler
> 125 g syltet citronskal
> 125 g syltet appelsinskal
> 3½ dl (200 g) mel
> 200 g smør/margarine
> 3½ dl (200 g) mørkt puddersukker
> 1½ tsk bagepulver
> 4 æg
> 1 knsp salt
> 1 tsk kanel
> 1 tsk allehånde
> 1 tsk ingefær
> 4 cl rom
> --
> Overtræk:
> 1½ dl ribsgelé
> 250 g rå marcipanmasse
> 5 dl (250 g) florsukker
> 1 æggeblomme
> --
> Glasur:
> 2 små æggehvider
> ½ tsk citronsaft
> 5 dl (250 g) florsukker
>
> Lad rosiner og korender trække i 5 minutter, Dup dem tørre i
> køkkenrulle. Skær cocktailbærrene i tynde skiver. Bland dem med
rosiner,
> korender, de malede mandler, hakket citronskal samt 6 spsk mel.
> Smørret røres blødt og sukkeret tilsættes lidt efter lidt. Kom æggene
i
> et ad gangen. Tilsæt resten af melet, der er blandet med bagepulveret.
> Rør salt, rom og fyldet i.
> Hæld dejen i en velsmurt springform og bag kagen ca. 2 timer ved 170°.
> Efter godt 1 times bagetid lægges et stykke folie over kagen.
> Tag kagen ud af ovnen og lad den stå i 30 minutter, inden den vendes
ud
> af formen og afkøles på en bagerist.
> Rør ribsgeléen lind og bred den ud over kagen.
> Ælt marcipanmassen med florsukker og en æggeblomme til en smidig
masse,
> der rulles tyndt ud i en stor cirkel, som kan dække hele kagen - også
> kanten.
> Tryk marcipanmassen let og skær overflødigt væk.
> Pisk æggehviderne stive med citronsaften og rør florsukkeret i.
> Glasuren skal være tyk og sej.
> Overtræk kagen med glasuren og stil kagen til tørring i mindst 2 døgn,
> før den skal serveres.
>
> Go' fornøjelse!
>
> PS: Skulle det gå helt galt for dig, er her et superlink:
> www.britishcornershop.co.uk/pages/christmas.htm
>
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> Right now in my carplayer I'm listening to:
> Jeg så julemanden kysse mor (Daimi)
>
> Hvorlænge skal sådan en kaloriebombe lagres? Jeg har en gang fejret
jul i England og da talte de om 3 til 7 år, men er det samme type kage?

Mvh
Birger Olofsson

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Peter W. Bosse (25-03-2003)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 25-03-03 07:59

"regrib1" <regrib1.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse...

> "Peter W. Bosse" skrev d. 21-11-01 09:11 dette indlæg :
> > Engelsk Julekage: Blah.. blah.. blah..

Det var ellers en gammel sag du har fundet frem!!
En herlig julekage lige 'her og nu' - netop hvor den dejlige varme
forårssol endelig er kommet, og skinner smukt ind gennem de
møj beskidte vinduer.

> Hvorlænge skal sådan en kaloriebombe lagres? Jeg har en gang fejret
> jul i England og da talte de om 3 til 7 år, men er det samme type kage?

Jeg har hørt de kun kan holde sig et par år, hvis de også skulle
kunne spises. Man skal bare pakke den ned i en kagedåse med
tætsluttende låg, evt. indpakket i alufolie, og sat hen på et tørt og
køligt sted.

Men hvis jeg var mig, ville jeg nu nok kun gemme kagen i højst et år.

Her er et link til damen som fortæller at hendes julekage
"Christmas Cake" godt kan holde sig op til 12 måneder.
www.lisoe.dk/opskrifter/Formkager/julekage.htm

Igen, ingen!! .. Bager-Kim har ligeledes en fornuftig opskrift som fortæller
at Christmas Cake skal laves en måned før, og dryppes med whisky osv..
Se evt.: www.bager-kim.dk/opskrifter.vis.php?id=313

NB: Umiddelbart så vil jeg tro at holdbarheden har noget at gøre med,
om opskriften indeholder æg, hvor meget spiritus, eller om den er
glaseret, - og til sidst, om kagen har været tørt og køligt opbevaret.

Julen varer li' til Påske!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Kogebogens regler kan ikke gøre det alene. Det egentligste, det
uudsigelige i kogekunsten må vedkommende have på fornemmelsen;
hun - eller han - må komme til det ved et skøn. - Ejler Jørgensen



Hans Chr. Vang (25-03-2003)
Kommentar
Fra : Hans Chr. Vang


Dato : 25-03-03 15:00

Hvorfor fa'en skal den modne i et år? Det lyder ulækkert.

HC
"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@get2net.dk> wrote in message
news:JgSfa.9$gH2.5@news.get2net.dk...
> "regrib1" <regrib1.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse...
>
> > "Peter W. Bosse" skrev d. 21-11-01 09:11 dette indlæg :
> > > Engelsk Julekage: Blah.. blah.. blah..
>
> Det var ellers en gammel sag du har fundet frem!!
> En herlig julekage lige 'her og nu' - netop hvor den dejlige varme
> forårssol endelig er kommet, og skinner smukt ind gennem de
> møj beskidte vinduer.
>
> > Hvorlænge skal sådan en kaloriebombe lagres? Jeg har en gang fejret
> > jul i England og da talte de om 3 til 7 år, men er det samme type kage?
>
> Jeg har hørt de kun kan holde sig et par år, hvis de også skulle
> kunne spises. Man skal bare pakke den ned i en kagedåse med
> tætsluttende låg, evt. indpakket i alufolie, og sat hen på et tørt og
> køligt sted.
>
> Men hvis jeg var mig, ville jeg nu nok kun gemme kagen i højst et år.
>
> Her er et link til damen som fortæller at hendes julekage
> "Christmas Cake" godt kan holde sig op til 12 måneder.
> www.lisoe.dk/opskrifter/Formkager/julekage.htm
>
> Igen, ingen!! .. Bager-Kim har ligeledes en fornuftig opskrift som
fortæller
> at Christmas Cake skal laves en måned før, og dryppes med whisky osv..
> Se evt.: www.bager-kim.dk/opskrifter.vis.php?id=313
>
> NB: Umiddelbart så vil jeg tro at holdbarheden har noget at gøre med,
> om opskriften indeholder æg, hvor meget spiritus, eller om den er
> glaseret, - og til sidst, om kagen har været tørt og køligt opbevaret.
>
> Julen varer li' til Påske!
>
> --
> Mvh.
> Peter W. Bosse
>
> Kogebogens regler kan ikke gøre det alene. Det egentligste, det
> uudsigelige i kogekunsten må vedkommende have på fornemmelsen;
> hun - eller han - må komme til det ved et skøn. - Ejler Jørgensen
>
>



regrib1 (26-03-2003)
Kommentar
Fra : regrib1


Dato : 26-03-03 01:05

Jeg har vist nok rodet to ting sammen, nemlig omtalte kage og så
christmas pudding og jeg tror det er sidstnævnte der bliver bedre jo
længere den har ligget.
Hvor ofte tror I at tre fyre sidder og diskuterer julekageopskrifter på
nettet?
Egentlig startede det hele med at jeg var ved at lave en
fødselsdagsinvitation og på den ville jeg have et billede af en lagkage.
I min søgen efter et godt billede af en lagkage kom jeg i tanke om at
jeg længe havde haft lyst til at bage en engelsk julekage som jeg nu
tror jeg forveksler med christmas pudding.

Mvh
Birger Olofsson


"Hans Chr. Vang" skrev d. 25-03-03 15:00 dette indlæg :
> Hvorfor fa'en skal den modne i et år? Det lyder ulækkert.
>
> HC
> "Peter W. Bosse" <peterw.bosse@get2net.dk> wrote in message
> news:JgSfa.9$gH2.5@news.get2net.dk...
> > "regrib1" <regrib1.news@kandu.dk> skrev i en meddelelse...
> >
> > > "Peter W. Bosse" skrev d. 21-11-01 09:11 dette indlæg :
> > > > Engelsk Julekage: Blah.. blah.. blah..
> >
> > Det var ellers en gammel sag du har fundet frem!!
> > En herlig julekage lige 'her og nu' - netop hvor den dejlige varme
> > forårssol endelig er kommet, og skinner smukt ind gennem de
> > møj beskidte vinduer.
> >
> > > Hvorlænge skal sådan en kaloriebombe lagres? Jeg har en gang
fejret
> > > jul i England og da talte de om 3 til 7 år, men er det samme type
kage?
> >
> > Jeg har hørt de kun kan holde sig et par år, hvis de også skulle
> > kunne spises. Man skal bare pakke den ned i en kagedåse med
> > tætsluttende låg, evt. indpakket i alufolie, og sat hen på et tørt
og
> > køligt sted.
> >
> > Men hvis jeg var mig, ville jeg nu nok kun gemme kagen i højst et
år.
> >
> > Her er et link til damen som fortæller at hendes julekage
> > "Christmas Cake" godt kan holde sig op til 12 måneder.
> > www.lisoe.dk/opskrifter/Formkager/julekage.htm
> >
> > Igen, ingen!! .. Bager-Kim har ligeledes en fornuftig opskrift som
> fortæller
> > at Christmas Cake skal laves en måned før, og dryppes med whisky
osv..
> > Se evt.: www.bager-kim.dk/opskrifter.vis.php?id=313
> >
> > NB: Umiddelbart så vil jeg tro at holdbarheden har noget at gøre
med,
> > om opskriften indeholder æg, hvor meget spiritus, eller om den er
> > glaseret, - og til sidst, om kagen har været tørt og køligt
opbevaret.
> >
> > Julen varer li' til Påske!
> >
> > --
> > Mvh.
> > Peter W. Bosse
> >
> > Kogebogens regler kan ikke gøre det alene. Det egentligste, det
> > uudsigelige i kogekunsten må vedkommende have på fornemmelsen;
> > hun - eller han - må komme til det ved et skøn. - Ejler Jørgensen
> >
> >
>
>

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408947
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste