/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Gode fif til juleaftens maden...
Fra : Britta Madsen


Dato : 19-11-01 11:04

hejsa...
Ja det er mig der skal stå for at holde juleaften i år, det er så anden gang
i mit 23 leve år.....
Og jeg ville da gerne have nogle gode fif til maden(and, gås, flæskesteg,
sovsen osv.) så min julemad bare bliver noget de aldrig glemmer *SS*
Håber I kan hjælpe mig, så jeg er kan være klar med det hele lidt i god tid
:)
Knuser fra Britta
PS. God jul



 
 
Peter Makholm (19-11-2001)
Kommentar
Fra : Peter Makholm


Dato : 19-11-01 11:11

"Britta Madsen" <bm_tigerdyr@get2net.dk> writes:

> Og jeg ville da gerne have nogle gode fif til maden(and, gås, flæskesteg,
> sovsen osv.) så min julemad bare bliver noget de aldrig glemmer *SS*

Hvor svært kan det være? Sørg for at brænde alt på. Server
hollandaisesovs istedet for normal brun sovs og brunkål istedet for
rødkål.

Så tør jeg godt love dig at din julemad aldrig bliver glemt.

--
Når folk spørger mig, om jeg er nørd, bliver jeg altid ilde til mode
og svarer lidt undskyldende: "Nej, jeg bruger RedHat".
-- Allan Olesen på dk.edb.system.unix

Jette.Mogensen (19-11-2001)
Kommentar
Fra : Jette.Mogensen


Dato : 19-11-01 13:13

"Britta Madsen" skrev d. 19-11-01 11:04 dette indlæg :
> hejsa...
> Ja det er mig der skal stå for at holde juleaften i år, det er så
anden gang
> i mit 23 leve år.....
> Og jeg ville da gerne have nogle gode fif til maden(and, gås,
flæskesteg,
> sovsen osv.) så min julemad bare bliver noget de aldrig glemmer *SS*
> Håber I kan hjælpe mig, så jeg er kan være klar med det hele lidt i
god tid
> :)
> Knuser fra Britta
> PS. God jul
>
>
Hej Britta

Det vigtigste, hvis du ellers har styr på de forskellige retter, er
planlægning. Selve middagen juleaften består at så mange ting ,der skal
være færdige samtidig at en god planlægning er et must.

I dagene inden jul laver du rødkålen. Den bliver nemlig bedre af at
blive lavet en dag eller 2 i forvejen. Den kan også fryses.
Lillejuleaften skal du lave risengrøden, der skal bruges til ris a
làmanden.Fonden til sovsen koges også denne dag.
Om formiddagen juleaften laver du ris a làmanden færdig og stiller den i
køleskab med film over.Hvis du bruger syltede kirsebær til desserten, så
varmer du dem op i en gryde,tilsætter et glas kirsebærvin og jævner med
kartoffelmel. Du laver også sovsen færdig og koger kartoflerne ( til
brune kartofter) og piller dem. Stil dem koldt. Skræl de hvide
kartofler, og lad dem stå dækket med vand, indtil de skal koges.

Så skal du om eftermiddagen sætte stegen ovnen, og når den er næsten
færdigstegt,tænder du for de hvide kartofler.
Når stegen er færdig skal den stå cirka 20 min. og sætte sig. Her har du
til til at brune kartofler, og varme rødkål og sovs.
Da jeg ikke ved hvad din julemenu består af, kan jeg ikke give dig nogen
opskrifter .
Men ,hvis du har behov for nogen, er du da velkommen igen

God jul Jette

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Bolette Nielsen (21-11-2001)
Kommentar
Fra : Bolette Nielsen


Dato : 21-11-01 23:09

Godaften

>Fonden til sovsen koges også denne dag.

Hvad består en god fond af?, og hvordan laves den?

Mange hilsner fra

Bolette






Peter W. Bosse (22-11-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 22-11-01 06:55

"Bolette Nielsen" <Bobo@kimj.dk> skrev följande i meddelandet...

> >Fonden til sovsen koges også denne dag.
>
> Hvad består en god fond af?, og hvordan laves den?

Fond (fransk): er kraftig sky el. bouillon, kogt på brunede ben,
grønsager eller fisk. Anvendes ved stegning og til sovs.

Fond: er den kraft / sky el. kødekstrakt, der er tilbage i gryden el.
panden, og som er krydret og har taget smag af grønsager og andre
ingredienser, der har været brugt i retten.

Fond: er indkogt sky. 2) sky fra steg. 3) suppe, hvori der er dampet
fisk.

Fond: er kraftsuppe el. nærmere betegnet en smagfuld væske, der
fremkommes ved en skånsom tilberedning af kød, fisk og skalddyr eller
grøntsager (og/eller disses biprodukter som suppeben og fraskæringer)
ofte med urter i en væske, gerne vand.
Nogle gange koges ingredienserne i en fond, hvilket der så kaldes en
dobbeltfond. Man kan af og til støde på opskrifter, hvor fonden
tilberedes uden den sædvanlige suppevisk eller de aromatiske grøntsager.
Det er sandsynligvis, fordi disse krydrede ingredienser tilsættes
senere, når bouillonen indgår i en suppe eller sauce. På fransk betyder
fond grund/base. En fond kan dog godt være tilstrækkelig i sig selv og
smagfuld nok til at stå alene.

Den alternative fond..
Fond (fransk): er kapital, hensat til et bestemt formål, f.eks. i en
organisations eller virksomheds regnskab. Fra mange private fonde
uddeles af renteindtægterne legatmidler. Ofte står en fond, eventuelt
gennem besiddelse af aktieflertallet, som ejer af en virksomhed; dette
gælder fra gammel tid en del store godser samt i industrien. Under stat
og kommune virker en række fonde, bl.a. den sociale pensionsfond, den
kommunale momsfond og Danmarks Erhvervsfond.


PS: Ingeborg Suhr's kogebog "Mad" giver bl.a. svar på mange fagudtryk og
fremmedord.
--
Mvh.
Peter W. Bosse
-Vice-moderator of Kultur.Mad+Drikke fonden



Jette Mogensen (22-11-2001)
Kommentar
Fra : Jette Mogensen


Dato : 22-11-01 11:08


"Bolette Nielsen" <Bobo@kimj.dk> skrev i en meddelelse
news:9th8mc$n7c$1@news.cybercity.dk...
> Godaften
>
> >Fonden til sovsen koges også denne dag.
>
> Hvad består en god fond af?, og hvordan laves den?
>
> Mange hilsner fra
>
> Bolette
>
>
>
>
>
Jeg laver andefond således:

Ingredienser:
lever,hals og kråse fra and (Hvis indmad mangler bruges vingespidserne)
1 løg
1 gulerod
1 porre
lidt smør
1 bundt persille
1 kvist frisk timian eller 1 spsk tørret
1 laurbærblad
10 hele peberkorn
1 liter vand

Del halsen i 4 dele,hak indmaden og brun det hele i smør. Tilsæt det rensede
og grovdelte grønsager.Hæld vand over og tilsæt persillen og de øvrige
krydderier. Lad det koge mindst 2 timer. Smag den til med salt og peber og
si den. Stil den koldt til næste dag.

Næste dag når anden er stegt hældes skyen fra bradepanden, skummes for fedt
og blandes med den kogte fond.Kog det op sammen med ½ dl rødvin (eller
portvin) og 1 dl piskefløden. Jævn med maizena og smag til. Hvis man ikke
gider stå med sovsen juleaften kan man lave den helt færdig lillejuleaften
på fonden alene, og så nøjes med at varmen den op juleaften.
Jeg har nogen gange købt en pose med frosne suppeurter og brugt i fonden i
stedet for friske urter.Det fungerer fint og er dejligt nemt.

Hvis jeg laver flæskesteg gør jeg det samme, bare med flæskeben i stedet.
Enten skærer jeg benene fra stegen (hvis der er nogen) eller også køber jeg
et par stegeben.

m.v.h. Jette



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177560
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408947
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste