/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Mandelparfait mit weisser Zimtsauce (Ove~
Fra : netper
Vist : 569 gange
200 point
Dato : 03-01-03 12:30

Så er her endnu en opskrift jeg meget gerne vil have oversat

Per


FUER DAS KROKANT

80 g Zucker
40 g Gehobelte Mandeln


FUER DAS PARFAIT

3 Eigelb
50 g Zucker
1 Tropfen Bittermandeloel
10 ml Amaretto
250 g Geschlagene Sahne


FUER DIE ZIMTSAUCE

250 g Milch
250 g Sahne
60 g Zucker
4 Zimtstangen (ca. 7cm lang)
6 Eigelb

Fuer das Krokant den Zucker hell schmelzen und die Mandeln zugeben. Kurz roesten, dann das Krokant auf eine geoelte Platte geben und auskuehlen lassen. Anschliessend fein hacken und 50 g davon fuer das Parfait abwiegen. Den Rest fuer die Garnitur aufheben.

Fuer das Parfait Eigelb, Zucker, Bittermandeloel und Amaretto im Wasserbad warm aufschlagen, dann vom Wasserbad nehmen und kalt schlagen. Die Sahne und das Mandelkorkant unter die Masse heben. Die Masse in Timbalfoermchen fuellen und mindestens 4 Stunden in die Gefriertruhe (bei minus 18 Grad) geben.

Fuer die Zimtsauce Milch, Sahne, Zucker und Zimtstangen in einen Topf geben, erhitzen, vom Herd ziehen und mindestens 12 Stunden abgedeckt (im Kuehlschrank) ziehen lassen. Dann die Mischung erneut aufkochen und die Zimtstangen entfernen. Etwas von der heissen Milch zum Eigelb geben und vermischen. Dann diese Masse in die heisse Milch geben und unter staendigem Ruehren zur Rose abziehen. Auf Eis die Sauce kalt ruehren.

Das Parfait aus den Foermchen loesen, mit dem restlichen Krokant bestreuen und die Zimtsauce dazugiessen.


 
 
Accepteret svar
Fra : wolffi

Modtaget 200 point
Dato : 03-01-03 14:10

Hej Per,

Til Krokanten bruges:

80 g sukker
40 gram hakkede (høvlede) mandler

Til parfait'en bruges:

3 æggeblommer
50 g sukker
1 dråbe bittemandel olie
10 ml Amaretto
250 g (ca.2½ dl) stivpisket piskefløde

Til kanelsaucen bruges:

250g (ca. 2½ dl) mælk
250 g (ca. 2½ dl) fløde
60 g sukker
4 kanel stænger (ca. 7 cm lange)
6 æggeblommer

Krokant: Smelt sukkeret uden at det bliver brunt og bland mandlerne i.Rist dette kort, og læg krokanten over på en tallerken der er smurt med olie - lad det køle af. Hak krokanten fint og tag 50 g fra til Parfait'en. Resten bruges til at strø over dessterten til sidst.

Parfait:Æggeblommer, sukker, bittermandelolie og Amaretto opvarmes over vandbad, fjernes derefter og pisk indtil det er afkølet. Flødeskummet og krokanten vendes i massen. Sættes flydes i forme og stilles i fryseren i mindst 4 timer.

Kanelsauce: Mælk, fløde, sukker og kanelstænger hældes i en gryde og opvarmes - tages af varmen og stilles tildækket i køleskab mindst 12 timer for at trække.
Efter at det har trukket opvames blandingen igen og kanelstængerne fjernes.
Lidt af den varme mælk blandes i æggeblommerne, der røres godt, og denne blanding hældes tilbage i gryden - røres indtil det jævnes. Stil saucen på is - og rør i den til den er kold.

Parfait'en tages ud af formen, dryssen med Krokanten og serveres med kanelsaucen.


Hilsen

Hanne


Kommentar
Fra : wolffi


Dato : 03-01-03 14:12

ups - glemte lige overskriften :=)

Mandelparfait med hvid kanelsauce

Kommentar
Fra : wolffi


Dato : 03-01-03 14:19

ups igen ......

sidste linie i parfait vejl. skal lyde:fyldes i form(e) og stilles i fryseren i mindst 4 timer.


Godkendelse af svar
Fra : netper


Dato : 03-01-03 18:06

Du skal have mange tak for hjælpen

Per

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste