/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fastelavnsboller uden sukker!
Fra : Nuserpigen
Vist : 2000 gange
200 point
Dato : 21-02-06 19:04

Hejsa

Jeg leder efter en opskrift på fastelavnsboller uden sukker...

Nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak

Hilsner fra Nuserpigen

 
 
Kommentar
Fra : vaxen


Dato : 21-02-06 19:07

Må det være med sukkererstatning?

Vaxen

Accepteret svar
Fra : vaxen

Modtaget 210 point
Dato : 21-02-06 19:09

Fastelavnsboller med æble og kanel (12 stk.)

Ingredienser:

Dej:
1 dl skummetmælk
35 g gær
1 æg
1 spsk. valnøddeolie
ca. 250 g hvedemel (4 dl)

Fyld:
3 søde æbler i tern (ca. 300 g)
3 spsk. vand
1 stang vanille40 g hakkede mandler
1 spsk. sukker
2 tsk. stødt kanel
sødemiddel efter smag

Pynt:
6 skiver mørk pålægschokolade eller 24 chokoladeknapper

Fremgangsmåde:
Start med at lave fyldet.
Kog æbler, vand, mandler, sukker, kanel og vanille til mos. Smag det til med sødemiddel og stil det til afkøling.
Rør gæren ud i lun mælk og tilsæt de øvrige ingredienser.
Ælt dejen glat og blød – skal IKKE hæve.
Rul dejen ud til en firkant og inddel med en kniv stykket i 12 mindre firkanter.
Læg et klat æblemos i midten af hver firkant, saml hjørnerne og tryk dejen sammen.
Stil bollerne på en bageplade med samlingerne mod papiret.
Bollerne pensles med kold kaffe og bages i en forvarmet ovn ved 200°C i ca. 10 min.

Pynt:
Mens bollerne stadig er varme, lægges en 1/2 skive pålægschokolade eller
2 chokoladeknapper på hver bolle. Når chokoladen er smeltet, fordeles den med en kniv.


Pr. bolle:
Energi: 625 kJ
Kulhydrat: 23 g
Fedt: 4 g

Taget fra diabetesforeningens hjemmeside... Garanteret der er mere at hente der

Vaxem

Kommentar
Fra : Nuserpigen


Dato : 21-02-06 19:17

vaxen...
Ja, det må det godt...
De skal bages til en med sukkersyge...

Hilsner fra Nuserpigen

Kommentar
Fra : vaxen


Dato : 21-02-06 19:23

http://food4u.dk/opskrift/?id=4521

Her var der lidt mere....

Hvis du søger på Google på fastelavnsboller og diabetes kommer der en del hits

Vaxen

Kommentar
Fra : Nuserpigen


Dato : 21-02-06 19:30

vaxen...

Ja havde skrevet sukker istedet for diabetes...
Min fejl... hehe...


Kommentar
Fra : Camillasmoster


Dato : 21-02-06 20:24

Du kan erstatte lidt af fedtstoffet og al sukkeret ved at bruge atwell - fåes i de fleste supermarkeder.


Hanne

Kommentar
Fra : jeb3


Dato : 21-02-06 22:58

Bare paspå,det er ikke al sukkererstatning diabetespatienter må få.
Er det sukkererstatning, lavet af frugter,må de IKKE få det. SPørg den du bager til, hvilken slags han/hun plejer at bruge. På pakken står der, hvor meget af det pågeældende produkt, der skal bruges i forhold til sukker.


Kommentar
Fra : Camillasmoster


Dato : 22-02-06 10:22

Dét er nemlig rigtigt!

Godkendelse af svar
Fra : Nuserpigen


Dato : 02-04-06 16:34

Tak for svaret vaxen.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste