Nu skriver du jo ikke hvilken landsdel du kommer fra, så det er ikke lige til at vide hvad du forstår som sand. I det jydske er sand det man i resten af landet kaldet grus og kan godt have kapilarbrydende egenskaber. Der må dog ikke være ler eller filler i gruset (små partikler).
Du kan godt bruge sand til at fyldmateriale, men husk god komprimering.
Da du vil have gulvvarme vil jeg anbefale at det bliver varmeisoleringslaget der bliver kapilarbrydende. Kravet til lagtykkelsen for kapilarbrydende lag i bygningsreglementet er min 15 cm.
Men som allerede sagt skal du under alle omstændigheder skal bruge et trykfast varmeisoleringsmateriale, så lad det udgøre det kapilarbrydende lag.
En væsentlig grund ttil at man laver krybekælder(det er ikke den billigste konstruktion) kan være for at få plads til diverse installationer under gulvet (det skal du lige checke) Du skal også finde ud af hvor det det kapilarbrydende lag findes i fundamenter/vægge (både ved ydervægge men endelig også for skillevægge. Du skal sørge for at dit nye kapilarbrydende lag ligge de 15 cm under murpappen i væggene, for ellers vil du alligevel kunne risikere grundfugt.
Husk også at få lavet radonspærre. Problemet findes ikke når man har ventileret krybekælder, men nu fylder du jo op og lukker for ventileringen, så radongasserne kan trænge op i huset, hvis du ikke laver en fornuftig radonspærre.
Du kan finde meget mere på internettet. Her er links til Rockwool og Sundolit (Flamingo er ikke et byggemateriale, men navnet på et firma der er lukket for mange år siden).
http://www.rockwool.dk/sw8736.asp
http://www.rockwool.dk/graphics/RW_DK/Brochurer/Byg/pdf/Terrandak_og_krybekalder.pdf
http://www.sundolitt.dk/default.asp?menu=204&id=
http://www.sundolitt.dk/upload_images/A19DC47670284D059BDD02B1FC71E9A7.pdf
http://www.sundolitt.dk/upload_images/43A3665238DA40CF9F44643C4CA11B39.pdf
http://www.sundolitt.dk/upload_images/2EA150C0145344EBB00F7806E345A5D9.pdf