|
| Havregrynskugler og konfekt!!! Fra : annettemor | Vist : 2676 gange 200 point Dato : 02-12-05 18:28 |
|
Jeg vil gerne have opskriften på JERES bedste havregrynskugler.. Gider ikke noget link!!! det skal være nogen som børn også kan li' og være med til at lave..
I må også hellere end gerne komme med gode ideer til noget godt konfekt..
Glædelig 2. dec.
Annette
| |
| Kommentar Fra : 25 |
Dato : 02-12-05 18:43 |
|
Havregrynskugler
Ingredienser:
Du skal bruge følgende til opskrift på Havregrynskugler.
100 g flormelis
2 spsk kakao
100 g havregryn
50 g smør
1/2 dl kogt fløde eller kaffe
Fremgangsmåde for Havregrynskugler:
Alt blandes sammen og trilles til kugler, der. De tørres en til to dage i stuetemperatur og gemmes i tætte dåser lagvis med pergamentpapir.
| |
| Kommentar Fra : 25 |
Dato : 02-12-05 18:51 |
|
opskrift på brændte mandler - julekonfekt
sådan laver du brændte mandler
Du skal bruge:
*
250 gram mandler
*
250 gram florsukker
*
3/4 dl. koldt vand
Gode råd:
1.
Det er vigtigt at mandlerne opbevares i en lufttæt dåse, da mandlerne hurtigt suger fugtighed og bliver våde.
Fremgangsmåde:
1.
Alle 3 ting kommes i en stål eller emaljeret gryde. Bring massen i kog, rør ofte. Massen bliver efterhånden tyk og grå.
2.
Skru lidt ned for varmen, og efterhånden begynder mandelmassen at smelte og blive blank. Rør i mandelmassen med en stegegaffel.
3.
Når alle mandlerne er blanke, hældes de ud på et oliesmurt plade og ved hjælp af to gafler pilles mandlerne fra hinanden og afsvaler på pladen. Når mandlerne er helt gennemkolde, opbevares de i en lufttæt dåse.
| |
| Accepteret svar Fra : Nordsted1 | Modtaget 210 point Dato : 02-12-05 18:52 |
|
Havregrynskugler:
125 g margarine
250 g havregryn
50 g melis
50 g cacao
7 spk stærk kaffe
1 spk romessens
formes som kugler og rulles i kokos
Da jeg var barn var det altid en tradition at lave havregrynskugler, den ene gang var min mor ikke hjemme, og vi ville overraske hende med at lave dem, min far skulle hjælpe med at læse opskriften og i hans verden var kaffe, altså kafffebønner, fy for den lede, meeen dengang blev sådan noget ikke bare smidt ud, så det blev brugt som smørerpålæg
| |
| Kommentar Fra : 25 |
Dato : 02-12-05 18:54 |
|
opskrift på brændte mandler - julekonfekt
sådan laver du brændte mandler
Du skal bruge:
*
250 gram mandler
*
250 gram florsukker
*
3/4 dl. koldt vand
Gode råd:
1.
Det er vigtigt at mandlerne opbevares i en lufttæt dåse, da mandlerne hurtigt suger fugtighed og bliver våde.
Fremgangsmåde:
1.
Alle 3 ting kommes i en stål eller emaljeret gryde. Bring massen i kog, rør ofte. Massen bliver efterhånden tyk og grå.
2.
Skru lidt ned for varmen, og efterhånden begynder mandelmassen at smelte og blive blank. Rør i mandelmassen med en stegegaffel.
3.
Når alle mandlerne er blanke, hældes de ud på et oliesmurt plade og ved hjælp af to gafler pilles mandlerne fra hinanden og afsvaler på pladen. Når mandlerne er helt gennemkolde, opbevares de i en lufttæt dåse.
| |
| Kommentar Fra : 25 |
Dato : 02-12-05 18:57 |
|
opskrift på brændte mandler - julekonfekt
sådan laver du brændte mandler
Du skal bruge:
*
250 gram mandler
*
250 gram florsukker
*
3/4 dl. koldt vand
Gode råd:
1.
Det er vigtigt at mandlerne opbevares i en lufttæt dåse, da mandlerne hurtigt suger fugtighed og bliver våde.
Fremgangsmåde:
1.
Alle 3 ting kommes i en stål eller emaljeret gryde. Bring massen i kog, rør ofte. Massen bliver efterhånden tyk og grå.
2.
Skru lidt ned for varmen, og efterhånden begynder mandelmassen at smelte og blive blank. Rør i mandelmassen med en stegegaffel.
3.
Når alle mandlerne er blanke, hældes de ud på et oliesmurt plade og ved hjælp af to gafler pilles mandlerne fra hinanden og afsvaler på pladen. Når mandlerne er helt gennemkolde, opbevares de i en lufttæt dåse.
| |
| Kommentar Fra : 25 |
Dato : 02-12-05 18:57 |
|
opskrift på brændte mandler - julekonfekt
sådan laver du brændte mandler
Du skal bruge:
*
250 gram mandler
*
250 gram florsukker
*
3/4 dl. koldt vand
Gode råd:
1.
Det er vigtigt at mandlerne opbevares i en lufttæt dåse, da mandlerne hurtigt suger fugtighed og bliver våde.
Fremgangsmåde:
1.
Alle 3 ting kommes i en stål eller emaljeret gryde. Bring massen i kog, rør ofte. Massen bliver efterhånden tyk og grå.
2.
Skru lidt ned for varmen, og efterhånden begynder mandelmassen at smelte og blive blank. Rør i mandelmassen med en stegegaffel.
3.
Når alle mandlerne er blanke, hældes de ud på et oliesmurt plade og ved hjælp af to gafler pilles mandlerne fra hinanden og afsvaler på pladen. Når mandlerne er helt gennemkolde, opbevares de i en lufttæt dåse.
| |
| Kommentar Fra : musse2 |
Dato : 02-12-05 18:58 |
|
isse elsker mine børn at lave-udover havregryns kugler, og så er det nemt for umgerne
CORNFLAKESTOPPE:
Du skal bruge:
150 g cornflakes
chokoladeknapper (efter hvad du selv synes)
reven skald af 2 appelsiner
Smelt chokoladen og put den revne appelsin-skald i.
Vend cornflakes i. Sæt massen i små toppe med 2 teskeer på en lade og stil dem et køligt sted.
| |
| Kommentar Fra : 25 |
Dato : 02-12-05 19:00 |
|
opskrift på marcipan mus - marcipan mus konfekt - slik til julen
sådan laver du en mus i marcipan
Du skal bruge:
*
Konfekt marcipan
*
Lakrids snørrebånd
*
Mandler
Fremgangsmåde:
1.
Form marcipanen til en lille musse krop (pæreform). Del en mandel og brug den som øre (spidsen nedad). Brug et stykke lakrids til hale og små stykker til øjne.
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 02-12-05 20:29 |
| | |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 02-12-05 22:30 |
|
Hov for en forglemmelse (men nu er det jo også laaang tid siden det sidst var jul)
Efter at svedskerne har været lagt i blød i ca. 24 timer, SKAL DE PAKKES IND I MARCIPAN, og derefter overtrækkes med
chokolade
| |
| Kommentar Fra : babee |
Dato : 02-12-05 22:46 |
|
Havregrynskugler
1 kg smør
1 kg havregryn
1 kg flormelis
7,5 dl kakao
10 tsk. Vanillesukker
3 dl kaffe
1,5 dl fløde
1 flaske romessens
10 dl kokosmel
det giver ca 700 havregrynskugler så man kan jo gange ned og de er bare guf har lige lavet dem i dag på arbejde. arbejder i en sfo med 120 børn og de kunne ikke få nok vi brugte så ca et halvt kilo mere havregryn
| |
|
Havregrynskugler:
500 g flormelis
500 havregryn, som males helt fine
125 g smeltet smør
4 spsk cacao
kold kaffe
Tørrer et par dage ved stuetemperatur og opbevares i tæt dåse.
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 02-12-05 23:42 |
| | |
| Kommentar Fra : mulberry |
Dato : 03-12-05 09:19 |
|
Mine egne havregrynskugler, egentlig fra en skolekogebog for en del år tilbage.
Husker ikke de nøjagtige mål, så der skal du smage dig lidt frem.
En del havregryn 1- 1 1/2 dl
en del kokos mel 1- 1 1/2 dl
2 spsk sukker evt florsukker
1 tsk vanille
2 spsk kakao, måske mere
evt lidt kold kaffe
100 gram smør, måske mere
Havregrynene "kværnes" med hænderne, så de bliver i mindre stykker, og blandes med alle de andre tørrer ingredienser,
Smørret, der har stuetemperatur, skæres i terninger, og æltes sammen med det øvrige, til en fast masse, kugler formes og sættes på køl.
Tril dem evt i kokos eller kakao.
Ps Det er ikke alle børn der kan lide kokos, chek hellere.
| |
| Godkendelse af svar Fra : annettemor |
Dato : 03-12-05 16:52 |
|
Tak for svaret Nordsted1.
De er bare super gode..
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|