/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
friturestegte belgiske vafler
Fra : netper
Vist : 4470 gange
400 point
Dato : 22-09-05 17:44

Jeg ville høre om der var nogen her der lå inde med denne opskrift.

De laver den bla. i tivoli op til jul, men jeg ved ikke så meget mere om den.

Mvh
Per

 
 
Kommentar
Fra : Melander


Dato : 22-09-05 20:53

er det bare opskriften på belgiske vafler du vil have..

Belgiske vafler, Gaufres de Bruxelles
10 personer
500 g mel
3/8 liter mælk
3/8 liter vand
4 æg
150 g margarine
100 g sukker
25 g gær
1 spsk olie
salt
vaniliesukker
Mel røres med æggeblommer, sukker og vaniliesukker. Gær opløst i vand tilsættes. Varm magarinen i mælken. Olie, magarine og mælk tilsættes dejen. Rør grundigt, og tilsæt salt og æggehvide. Lad dejen hæve. Bages i et meget varmt jern. HUSK at vende jernet efter at have hældt dejen i, ellers brænder den fast.

men i stedet for at bruge jern, putter du den kort tid i friture!!!!!

hygge Melander




Kommentar
Fra : Melander


Dato : 22-09-05 20:54

sorry, du skal selvfølgelig bruge jernet først, og derefter olien...

Kommentar
Fra : netper


Dato : 23-09-05 19:58

Jeg mener at det skulle være lidt klumpagtigt vafler ?



Kommentar
Fra : netper


Dato : 30-09-05 00:36

Jeg syntes det lyder lidt underligt at de skal i både jern og friture, men det kan da godt være det er sådan det skal gøres, men er der ikke andre der er stødt på disse friturestegte vafler ?

Mvh
Per

Accepteret svar
Fra : sverola

Modtaget 400 point
Dato : 25-10-05 16:53

Hej Per............

Ja så er det mig igen
Jeg så tilfældigvis dit spørgsmål idag... Det første jeg tænkte på var Beignets..Det er i prinsippet den samme dejg som til vandbakkelser

250 g smør
1/2 l vand
1/2 l æg (ca 8 stk)
250 g mel evt 275g
lidt sukker-en knivspids salt
vanille sukker (den med de grønne striber) Tørsleffs

Vand-smør-salt-sukker sættes over ilden og bringes i kog
gryden fjernes og melet røres i -gryden sættes nu tilbage på pladen og "ristes" dvs bages lidt under konstant omrøring (max 2 min)
Gryden fjernes nu helt fra pladen og røres til en del af varmen er gået af massen (ca 70gr.) så røres æggene i et ad gangen og vanillen tilsættes til sidst.
Der kan tilsættes lidt reven appelsin skal hvis man kan lide det eller evt lidt grand marnier (jeg foretrækker dem uden)
Dejgen deles nu ved hjælp af en spise ske på størrelse med dueæg og bages i friture-de lægges op på papir (køkken rulle) og strøes med flormelis-der kan serveres jordbær marmelade eller anden kompot til...

Velbekomme Mvh sverola

Kommentar
Fra : sverola


Dato : 04-12-05 20:24

Hej igen..............Har du prøvet opskriften????
Det er Beignets Souffle de hedder -jeg skrev bare Beignets..Men jeg er rimelig sikker på at det er disse du leder efter

mvh sverola

Godkendelse af svar
Fra : netper


Dato : 20-10-06 14:07

Tak for svaret sverola.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408924
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste