|
| Jomfruhummer Fra : creamygirl | Vist : 5153 gange 50 point Dato : 05-06-05 20:39 |
|
Håber på lidt inspiration og MEGET hjælp her!
Jeg har sådan en røvfuld grimme jomfruhummere liggende, som jo gerne skal fortæres inden de går i forrådnelse..
Desværre aner jeg ikke en dyt om, hvordan man tilbereder skalddyr - og har da slet ingen idé om, hvad man serverer til... hvornår... hvorfor... og hvordan?!
Kort sagt er jeg lidt på røven, idet jeg forleden kom til at invitere til middag først kommende fredag - og allerede har pralet kraftigt med, at de skal have disse bæster.
Det ville jo være alletiders, at jeg så forinden får lidt info omkring kogetid (de skal vel koges?!) ..ja i det hele taget får en nem og udførlig opskrift 'serveret' ..hehe..
På forhånd tak!
| |
| Kommentar Fra : tedd |
Dato : 05-06-05 20:49 |
| | |
|
Hej creamygirl. Prøv lige og gå i Google og søg på danske sider efter "opskrift jomfruhummer", der kommer adskillige gode opskrifter på såvel grillet, kogt som Salater. Hilsen Arne
| |
|
http://www.dk-kogebogen.dk/ Som udgangspungt kan du bruge Jomfruhummer lige som du bruger rejer dog skal de koge lidt mere dermed mener jeg kun 30 sekunder mere da de ellers bliver tøre
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 05-06-05 20:56 |
| | |
|
Glemte at fortælle jeg ikke kan lide hvidløg! og at det kun er halerne jeg har
Google?! ja det var en mulighed. Havde jeg da slet ikke tænkt på *L*
Arne for hulen, det var for at slippe for selv at tvære rundt i 1 mill forskellige opskrifter, at spørgsmålet blev stillet her..
Havde håbet på måske 10 forskellige opskrifter - og så vælge derud fra. Har nemlig tendens til at gå helt i selvsving, hvis jeg får for meget at vælge imellem - og det får man på google!
| |
| Kommentar Fra : tedd |
Dato : 05-06-05 21:02 |
| | |
| Kommentar Fra : tedd |
Dato : 05-06-05 21:06 |
| | |
|
Ja ja Tedd, det ser godt ud, men så er du hermed også inviteret. Du kommer så til at stå for linsekompotten og Kørvelsaucen. Jeg har sq da ikke hele dagen *L*
| |
|
creamy - Sorry.
| |
| Kommentar Fra : tedd |
Dato : 05-06-05 21:08 |
| | |
| Kommentar Fra : tedd |
Dato : 05-06-05 21:21 |
| | |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 05-06-05 21:26 |
|
Du er garanteret møg doven, så jeg vil foreslå dig at du lader dine gæster selv pille dem LOOL
Smid krapylerne i kogende vand UDEN salt. Når vandet koger igen så lad dem koge i 1½ til 2 min. Tag dem op og smid dem på en bakke eller lignende, til afkøling.
Anret dem på et smukt fad og pynt med masser af citronbåde og dild.
Rør eller køb en god mayonaise og krydr den med citron eller estragon. Server hele molevitten med et knald godt brød til...... Ciabata eller Filone.
Du kan osse lave en Creme fraice dressing efter samme mønster til dem der ikke kan li mayonaise.
Dem du selv spiser... Husk at fjerne tarmstrengen. Den smager af hummerlort LOOL
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 05-06-05 21:30 |
| | |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 05-06-05 21:30 |
| | |
|
Kan ikke rigtig regne ud om Mirit har forstået ironien?!
Søg på google er ikke et kompetent svar, vel Mirit
Har du en opskrift du vil af med?!
| |
|
Ja det lyder jo pærelet med at servere hele lortet for gæsterne. Det kan der vel gå et par timer med, eller hva?!
Men rigtigt opfattet, at jeg er luddoven *S*
| |
| Kommentar Fra : miritdk |
Dato : 05-06-05 21:35 |
|
hvad synes du selv lige du mener med det creamy ???????? (refererede dit udsagn -slåfejl der ikke var situationstegn i starten kan vel ikke få dig til at koge over )
opskriften jeg ville lægge ind er allerede lagt -)
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 05-06-05 21:35 |
|
Til Miritdk
ironi -en (gr. eironeia forstillelse) udtryksmåde ved hvilken man m. skjult, fin spot siger det modsatte af hvad man egentlig mener, anstiller sig uvidende mens man netop véd god besked;
fin spot;
| |
| Accepteret svar Fra : Camillasmoster | Modtaget 60 point Dato : 05-06-05 21:50 |
|
Hvad med at lave en hummercocktail på samme måde, som en rejecocktail?
Blandet salat alt efter smag
Hummerhalerne
Dressing
Lækkert brød til.
Det er skisme da nemt, æ ou?
MVH
Hanne
| |
|
Jo det er nemt
Og så køber jeg en flaske Ravigotte sauce. Smider et par spiseskefulde af den i mayo eller creme fraice, og får dressingen til at smage som en million..
Det er hamrende nemt og ingen tror at det bare er et splat fra en flaske og jeg fortæller dem selvfølgelig at det er en meget gammel opskrift, som jeg desværre ikke kan udlevere....og husker at gemme flasken væk!
Thx Hanne!
| |
| Kommentar Fra : inva |
Dato : 05-06-05 22:01 |
|
Hej med dig
Du kan lægge hummerhaler i bradepanden læg dem siden af hinanden til en hel braddepande 1 pakke smør fordeles sammen med en stor buket persille som du hakker salt peber og lidt carry og paprika ti minutter ved 200 gr. flutes serveres til
Velbekomme
Inva
| |
|
Jeg må liige opdateres
Thx?
Hanne
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 05-06-05 23:44 |
|
En lidt alternativ dressing som jeg har fået fra en sød venindes mor - Vi kalder den "Solveigs dressing"... originalt ik??
100 gr. mayonnaise
1 spsk. Mango Chutney (ikke den stærke og kun det flydende)
1 spsk. finthakket persille
1. spsk. finthakket karse
1. dl piskefløde
salt
200 gr. rejer (jomfruhummerhaler)
citron
1 glas kaviar naturel
Fremgangsmåde
Rør mayonnaise og mango chutney, persille og karse sammen. Vend den i let pisket
Fløde og smag til med salt. Læg salat i det du nu vil bruge til at servere retten i. Læg passende mængde jomfruhummer i, og pynt med citron og kaviar og en enkelt hale.
Men men Creamygirl....... LOOL Så skal du sgu selv pille halerne
| |
|
Ja, ja, jeg kan godt noget engelsk
Nu kører jeg lige lidt mere på det
thx - hvad står x'et så for? Skal det ikke være et y?
Det var da godt, at den gode gamle rejecocktail ku' bruges - måske med nogle modificeringer
Mandagsolskinsdagshilsen
Hanne
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 06-06-05 11:18 |
|
Kære Hanne
Creamygirl er vist belastet af arbejdsmarkedets fortrædeligheder, så jeg tillader mig lige at sparke en fodnote ind.
X'et i Thx skal du se som en slags lydskrift.......[Thanx]
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|