/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
opskrift med raclette
Fra : netper
Vist : 2435 gange
200 point
Dato : 17-08-02 20:36

Jeg er stødt på en fransk ost som kaldes raclette og har fået forklart lidt om osten i spørgsmålet her http://www.kandu.dk/dk/spg/5754

Nu ville jeg også gerne have nogle opskrifter hvor osten indgår, og gerne på grill som der skulle være rigtigt godt

Mvh
Per

 
 
Kommentar
Fra : cdndk


Dato : 17-08-02 22:46

På denne side er der nogle opskrifter, som du måske kan bruge:

http://www.raclette-suisse.ch

Fra sidens menu vælger du Recipes

Mvh
Cdndk

Kommentar
Fra : netper


Dato : 17-08-02 22:51

hej cdndk

Ja der er da nogle opskrifter, men desvære er de jo på engelsk, jeg har før forsøgt mig at oversætte opskrifter fra engelsk men har altid opgivet på halvvejen, da der er en del fagord som jeg ikke forstår.

Jeg er heller ikke så godt til engelsk på skrift, det gør det jo heller ikke bedre.

men tak for indslaget

Per

Kommentar
Fra : e.p.


Dato : 18-08-02 00:54

http://haakonsen.dk/nogetomnoget/raclette.htm
http://www.madopskriften.dk/showrecipe.asp?id=8856
http://www.gastrocorner.dk/biblioteket/kogebog2.asp?menuplaceringid=17

Her: http://www.cafeaporta.dk/menuer/index.html kan du købe en À Porta burger 95,-
Grillet bøf af hakket oksekød. Serveres i Verano bolle med raclette ost, kryddermayo, tomat, drue agurker og rødløg. Hertil håndskårne pommes frites.

Her: http://www.frenchcheese.dk/dk/efteraar.html
kan du læse at Raclette kommer fra regionen Franche-Comté lavet af komælk typen er presset, ikke varmet ost vinen man bør drikke til let rød, frugtagtig rød

Men...det er ikke meget man kan finde om raclette

Kommentar
Fra : Nyhedsbruger


Dato : 17-08-02 19:29

"netper" <netper.news@kandu.dk> writes:

> Jeg er stødt på en fransk ost som kaldes raclette og har fået forklart
> lidt om osten i spørgsmålet her http://www.kandu.dk/dk/spg/5754

Hvor mange gange er det nødvendigt at poste det samme spørgsmål?

Mvh Trine

--
Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
http://usenet.dk
http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland

Kommentar
Fra : netper


Dato : 21-08-02 10:03

"Trine Kornum Christiansen" skrev d. 17-08-02 19:29 dette indlæg :
> "netper" <netper.news@kandu.dk> writes:
>
> > Jeg er stødt på en fransk ost som kaldes raclette og har fået forklart
> > lidt om osten i spørgsmålet her http://www.kandu.dk/dk/spg/5754
>
> Hvor mange gange er det nødvendigt at poste det samme spørgsmål?
>
> Mvh Trine

Hej Trine

Jeg har sendt spørgsmålet fra kandu, og de har vist haft problemer med at få beskederne igennem fra usernet.

På kandu er der nogle point som man kan sætte et spørgsmål til og den der får acepteret sit svar får disse point.

Jeg fik et svar på hvad raclette er og accepterede det svar, men vil også gerne have en eller flere opskrifter og spørger så derfor en gang til.

Til dit andet spørgsmål om jeg skal bruge svaret til mig selv eller hjemmesiden kan jeg svare både og, der er en masse ting jeg ikke ved noget om, og når jeg støder på noget som en ost jeg ikke kender til bliver jeg selvfølgelig nysgerig

håber det er svar nok

Mvh
Per
>
> --
> Nyhedsgrupper er ikke Jeopardy, svar efter spørgsmålet!
> http://usenet.dk
> http://www.triane.dk, hvis du mangler et sted at sove i Nordjylland

Accepteret svar
Fra : mcloud

Modtaget 200 point
Dato : 21-08-02 13:57

hej Per
Her er en hurtig og meget nem ret med Raclette ost nye kartofler ,enrest kold kød og noget rødløgs nams:
2 rødløg
1 tsk sukker
6 spsk rødvinseddike
½ tsk salt
et godt drys tørret dild
ca ½ kg nye kartofler (helst de små )
250 gr Raclette ost i skiver
friskkværnet peber og salt
Pølse (salami,hvidløgspølser,skinke ,deller, rest culotte eller andet koldt kød

Først bred løgene ud på et ildfast fad,hæld kogende vand over,så det dækker, lad stå til det er koldt.
I en lille gryde blandes , sukker ,eddike,salt og dild.Varmes langsomt op,rør med til sukkeret er opløst,afkøl.
Sigt der efter vandet fra løgene og hæld lagen over ,stå mindst 1-2 timer allerbedst bliver de ,hvis de står natten over.

Derefter koger du kartoflerne med skræl (skrub dem godt først)
hæld vandet fra og kom dem i en bradepande,forvarm din grille i ovnen .
Krydr kartoflerne med salt og frisk peber og læg skiver af ost over.
Sæt fadet under grillen til osten smelter.
Si eddikelagen fra løgene og server den til kartoflerne.
Serveres rygende varmt med det kolde kød et godt brød og et godt glas rødvin eller is koldt Øl
god fornøjelse og velbekommen
mvh mcloud




Godkendelse af svar
Fra : netper


Dato : 21-08-02 14:01

Mange tak mcloud



Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408926
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste