|
| Hvornår skal jeg tage den and ud og hvor~ Fra : maya123 | Vist : 5103 gange 50 point Dato : 07-11-04 09:19 |
|
Hejsa
Nu er der "røre i andedammen" igen. Rappen vejer 3,4 kg en ordentlig moppedreng. Den skal jo nedsvælges på onsdag, fandt vi ud af.
Hvornår skal den ud af fryseren, den skal være heeeeelt tøet op og hvorlænge skal den have i en gasovn, langtidsstegning? Selv tror jeg, at jeg allerede skal have den ud i morgen, mandag og så i køleskab, lyder det rigtigt?
Mange hilsner fra Maya
| |
| Kommentar Fra : maya123 |
Dato : 07-11-04 09:25 |
| | |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 07-11-04 09:30 |
|
Hej Maya
Du lægger den i køleskabet 2-3 dage før den skal bruges, heller lidt for tidligt end for sent da anden jo sagtens kan holde sig nogle dage optøet i køleskabet.
Per
| |
| Kommentar Fra : maya123 |
Dato : 07-11-04 09:36 |
|
Hej Per
Længe siden Har du været væk fra kandu.dk eller har jeg?
Hvor lang stegetid skal jeg så beregne, på 3,5 kg og langtidsstegning? Eller hvornår skal den i gasovnen, når vi skal såise ved 18 tiden.
MVH Maya
| |
| Accepteret svar Fra : netper | Modtaget 60 point Dato : 07-11-04 09:42 |
|
Hej Maya
Jeg er jo ikke så aktiv her på kandu så det er jo ikke sikkert nogen af os har været væk *G*
Skal du langtidsstege anden skal du regne med 6 timer altså anden ind ved 12 tiden.
Og der skulle ikke være forskel på el og gasovn hvis blot du ramer temperaturen rigtigt i gasovnen.
Læs meget mere om mortens aften og opskrifter her.
http://www.dk-kogebogen.dk/info/link-til-os/hoejtid/mortensaften/mortensaften.php
Per
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 07-11-04 09:42 |
|
Hej Maya
Er både enig med din "selvfundne" opskrift og Per.
Mine tip er: at servere anden med brunede kartofler, Waldorf salat,selvfølgelig den gode sovs og "min" rødkålssalat
Den er blevet fast inventar i min familie. Serveres til alle federe retter (også til jule-kalkunen), hvor man traditionelt servere rødkål.
Den er et friskt modvægt til det fede og smager helt vidunderligt.
Rødkålssalat
fintskåret rødkål
1 lille porre, fintsnittet
3 spsk. hakket persille
Marinade:
2 spsk olie
2 spsk vineddike/citron
2 spsk vand
kommen
salt, pebber
Lad den stå og trække en times tid.
Frieda
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 07-11-04 09:47 |
|
Er der forøvrigt nogen der ved hvad der er den tradtionelle forret til mortensanden ??
desserten er jo bagt æblekage
Per
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 07-11-04 09:54 |
|
Ingen forret, da retten er så "tung" i sig selv.
Og hvor har du det fra, at Bagt æblekage skulle være den traditionelle dessert?
frieda
| |
| Godkendelse af svar Fra : maya123 |
Dato : 07-11-04 10:05 |
|
Tak for svaret netper.
Tak for det om langtidsstegning, der var jeg lidt ude.
Nååhh, ppyyhhh godt vi ikke er blevet væk, hi hi *GG*
Fortsat god søndag fra Maya
| |
| Kommentar Fra : Birgitta |
Dato : 07-11-04 13:43 |
|
Hej, Maya. -Håber, du har taget anden ud af fryseren. -Min kom allerede i køleskabet i formiddags, og den vejer kun knap 3 kg.
Jeg vil nok også forsøge mig med langtidsstegningen... mmmmh! jeg glæder mig!
| |
| Kommentar Fra : netper |
Dato : 07-11-04 13:55 |
|
Hej Frieda
Jeg er faktisk ikke lige klar over hvor jeg har det fra, tror jeg har læst det et sted, men jeg syntes nu det lyder meget rimligt da mange jo har æbler fra haven som lige er taget ind.
Per
| |
| Kommentar Fra : maya123 |
Dato : 08-11-04 01:52 |
|
Hej Birgitta, ja Tak
Jeg tog den ud i går, søndag.......så er jeg sikker.
uuhhmmm, hvor jeg glæder mig.
Venlig hilsen Maya
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|