Hej igen
Nu er jeg tedrikker, men masser af kaffedrikkere er glade for min valnøddesnaps. Det eneste problem er, at du ikke kan have den klar før om et års tid.
Opskriften er meget højtidelig:
Da jeg fik den skulle man plukke umodne valnødder ca 15. august (du skal uden for stort besvær kunne stikke en strikkepind igennem), men med drivhuseffekt osv. er jeg begyndt at tage dem først i august. Så skal 18 valnødder skæres i kvarte, lægges i et glas og dækkes med vodka, 1 flaske plejer at være passende og lukkes lufttæt. Et 1 l glas til rødkål, grundigt renset er fint.
Så gemmer du dem til jul, filtrerer gennem et kaffefilter i en tragt der ikke smager af kaffe i fx din tomme vodkaflaske, skruelåget stramt på. Det du ser er sort-brun-grønt og ildelugtende, men du er på rette vej alligevel.
Så venter du til påske, filtrerer en gang til, hælder en lille smule i et glas og hælder vodka i, prøvesmager osv. til du har den du kan lí'. Smagningen er både sjovt og vigtigt! og når du har den rigtige blanding, så er det bare at hælde på en pæn flaske, det ligner nærmest sherry og servere. Du skal nok regne med at fortynde 6-10 gange, evt mere, så det holder et stykke tid.
Jeg har stadig en ekstrakt fra først i 80'erne, smager stadig fint.