|
| Smagsforskel på store og små rejer... Fra : fridaflip | Vist : 680 gange 350 point Dato : 08-02-04 21:34 |
|
Da jeg lige har indtaget en gigantisk rejemad - kom jeg til at tænke på, hvorfor der mon er så stor forskel på smagsoplevelsen af denne spise?
Har det noget med størrelsen på rejen at gøre?? - eller er det geografien der har betydning for smagen? Grønland - Island - Østre/Vestre Strand osv....
Irriterende at sidde og fundere over....Så derfor HJÆLP!!!
Frida...
| |
| Accepteret svar Fra : ram2 | Modtaget 360 point Dato : 08-02-04 21:45 |
|
Frida.
HA ha - så var der noget du ikke vidste - Ok... Rejer smager i sig selv ikke af ret meget, men de kraftigst smagende får vi fra de koldeste have. Årsagen ligger i tilvæksten, som er meget langsom gr. det kolde vand, hvorfor der accumuleres meget smag i dem.
I varmere have er tilvæksten meget hurtigere, og smagen bliver derfor noget svagere. Når disse så "høstes" og smides på frost, har man et fyldprodukt der smager lidt af bølgepap, og kun er tjenelig i tarvelige discountsalaler.
Der kan osse være tale om racebetingede smagsforskelle - Danske fjordrejer smager af noget, men er jo ravende dyre.
Så køb de dyrere "Koldtvandsrejer".
Ram
| |
| Kommentar Fra : Sunowich |
Dato : 08-02-04 21:46 |
| | |
| Kommentar Fra : fridaflip |
Dato : 08-02-04 21:50 |
|
Sune for hel....
det er belægninger i beton du har fundet...ikke tungebelægninger
Frida...
| |
| Kommentar Fra : ellebye |
Dato : 08-02-04 21:51 |
|
Jeg tror at små rejer har mere smag end store rejer. Jeg fik en ellers pragtfuld skaldyrslpaelea nede på Gran canaria med store rejer til, men efter mine smagsløg var de ikke så kraftfuld som små rejer.
Der var selvfølgelig det gode, at de er betydelig lettere at pille, og jeg kan heller ikke afvise at smagen ved en reje afhænger af hvor de bliver fisket/fanget.
Men det er blot min erfaring.
Ellebye
| |
| Kommentar Fra : Franksp |
Dato : 08-02-04 23:09 |
|
Hej fridaflip
Som ram2 skriver, smager de rejer der kommer fra de kolde have af mest. Ikke dybfrosne. Dem synes jeg smager af "æggebægerpap".
Efter min mening, smager de allerbilligste rejer, dem på dåse, af mest.
Min slagter i Supermarkedet har sagt til mig, at det, for det første, er fordi de fleste som regel er meget små, og for det andet er den lage de ligger i.
Når jeg skal lave en rejemad til mig selv, og hvor det ikke er udseendet der betyder noget, bliver det oftes fra en dåse.
Velbekomme
franksp
| |
| Kommentar Fra : fridaflip |
Dato : 08-02-04 23:31 |
|
*GGGG* Jeg ved altså ikke hvordan hverken "bølgepap" eller
"æggebægerpap" smager mon ikke det kun er mænd og
geder der er så dumme, at de går rundt og slikker på pap??*LOL*
Frida...
| |
| Kommentar Fra : fridaflip |
Dato : 08-02-04 23:32 |
|
>franksp
Jeg kan osse bedst lide dem der ligger i lage
Frida...
| |
| Kommentar Fra : ram2 |
Dato : 08-02-04 23:57 |
|
Frida.
Franksk's dåserejer er hovedløse, da de ellers ville ligge og bide hinanden i dåsen. ¤¤##&%"/(%##¤¤=(/&
Og tak.....
Ram
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|