|
| Kommentar Fra : VMEK |
Dato : 04-09-03 20:45 |
|
Gær er en mikroskopisk svamp, som pimært anvendes som hævemiddel i brød. Ølgær og bagerigær er de mest almindelige gærtyper. Sammen med ilt omdanner gær sukker til vand og kuldioxyd. Når gær tilsættes mel, som er rigt på gluten, bliver kuldioxyden lukket inde i gluten, hvilket får dejen til at hæve. Jo lavere temperaturen er, desto længere tid vil det tage for dejen at hæve. Gær bliver aktivt mellen 25 og 28 grader.
På Latin: Saccharomyces cerevisiae
Hvad er gær:
http://aardasweb.aardassem.dk/biologi/Stud_projekter/Biologi_9610/gaer/Hvad%20er%20gaer.htm
/VMEK
| |
| Kommentar Fra : Roman |
Dato : 09-10-03 21:36 |
|
Jeg bager med biodynamisk/økologisk gær www.rapunzel.de Dette indeholder også mælkesyrebakterier og hæveevnen er uovertruffen. Jeg køber det på Svanholm, men har også set det i helsekostbutikker, i såvel frisk som tørform.
Roman
| |
| Godkendelse af svar Fra : ks9000 |
Dato : 01-01-06 10:24 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|