Jeg har lavet meget kransekage og jeg bruger aldrig forme, jeg tror at der sker det for dig at når du smører formen ind i et eller andet stads, så vil det næste blive opløst og dermed er du lige vidt.
Når du laver kransekage så skal du lige se på hvad det skal blive til, skal det være en alm. kransekage ring eller en kransekage top, alså hvor du sætter ringene oven på hinanden og derefter med diverse pønt.
Til en top skal du være opmærksom på at det med æggevide og afbagning er meget vigtigt for kommer du for meget hvide i massen så kan du ikke rulle massen ud så vil den synke sammen for dig, et fif... når du ruller massen ud, så gør bordet fugtigt " IKKE VÅD " så kan fu rulle den lige så fint ud, og så kan du derefter trykke massen op, skal du lave en top, så er det så vidt jeg husker 14 cm den første skal være på, og derefter øger du længden med 2 cm hver gang, skriv længden i hver ring ellers går der ged i det for dig, når du så har lavet ringene så læg lige et stykke bagepapir over og derefter en bageplade og giv det hele så et let tryk, så får alle ringene den samme overflade så er det nemt at stable dem ellers vil de vælte for dig, det er også her at du skal være opmærksom på afbagningen, får de for lidt, kan de ikke holde til vægten og den vil synke sammen.
ved afbagningen så husk at sætte en ekstra plade under for eller brænder du bunden.
er det bare ringe du vil lave så skulle du prøve at dyppe bunden i mælkechokolde det smager skønt.
Hej og god vind