|
| Rustfrit stål? Fra : o.v.n. | Vist : 747 gange 100 point Dato : 12-10-13 02:01 |
|
Rustfrit stål er ikke en men mange forskellige legeringer, så meget ved jeg, men er der en her som vil specificere det lidt mere, jeg stødte nemlig på betegnelsen 18/0 i min jagt på en ny saftkoger, 18/8 kender jeg fra min tid som mælkeproducent, og ved at den er meget bestandig mod syrer, men hvad med 18/0 vil det sige at der ikke er nikkel i legeringen eller hvad?
Der er en del syre i frugter, mon en billig saftkoger i 18/0 stål er et acceptabel valg?
http://www.skiftselv.dk/gryder-pander/#page=1
| |
| Kommentar Fra : mig-selv |
Dato : 12-10-13 03:54 |
| | |
| Kommentar Fra : alka |
Dato : 12-10-13 10:06 |
|
Austenitiske stål: Ved tilsætning af større mængde nikkel, foruden krom, får stålene "austenitisk struktur"; de bliver sejere, får bedre korrosionbestandighed, et smukkere udseende og bliver lettere at svejse! Den alm. sammensætning er 18% krom (Cr) og 8% nikkel (Ni), hvorfor de kaldes "18/8-stål".
DE AUSTENITISKE STÅL ER U-MAGNETISKE!
| |
| Accepteret svar Fra : transor | Modtaget 100 point Dato : 12-10-13 14:57 |
|
18/0 stål er ferritisk, og det er nødvendigt for at gryder skal kunne bruges på et induktionskomfur.
Meget simpelt og ikke helt korrekt kan man sige, at det er krom indholdet ,som giver den beskyttende overflade som modvirker rustdannelse, medens nikkel danner den gode metalstruktur ,der er nødvendige for styrke ,hårdhed og seghed..
Til en gryde er styrke ikke så nødvendig, men den skal virke på induktion.
Nikkel er også væsentlig dyere end jern og krom, så det bruges med måde i store emner.
| |
| Kommentar Fra : Eyvind |
Dato : 12-10-13 16:44 |
|
Som jeg husker det fra min læreplads (Juvel stålvaske - nu intra) så var der også en legering der hed 18/8/2
Hvor jeg ikke kan huske hvad de 2 stod for.
| |
|
På min kones dyreste rustfrie gryder med over 10 års garanti står det 18/10 Stainless Steel,
så her på fald rebet, det bedste til gryder skal mindst være 18/8 og helst 18/10...
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|