|
| Køb af ny stegegryde. Fra : vedikkealt | Vist : 1140 gange 500 point Dato : 06-10-13 12:56 |
|
Hej med jer
Jeg købte for ca. 4 år siden en Morsø stegegryde, der nu efter max. 30 ganges brug har smidt 5 flager af den indvendige belægning.
Den kostede en 800 kr. hos en lokal isenkræmmer. Kan se på nettet, at man hurtigt kan komme af med, op til et par tusinde kroner, men hvad skal man vælge ?
Mit hygiejne gen byder mig IKKE - IKKE at gøre gryder rene, og når de efter alle gode råd skal stå "med gammel fedt på" imellem de bruges, kan jeg ikke forliges med, at den også skulle være ren - på sammen tid - "så jeg har nok selv ødelagt den"
Så har nogle her erfaring med emajle stegegryder - eller noget andet "moderne".
Mit udendørs komfur har 18 cm. kogeplade, og det skulle den jo gerne passe til
Bedste hilsner fra vedikkealt
| |
| Kommentar Fra : Eyvind |
Dato : 06-10-13 13:44 |
|
Min kone siger at du ikke må bruge sulfo til støbejerns gryder.
Kun varmt vand som tager det meste fedt. Den svage fedthinde skal være der.........
Dette gjaldt de gamle Morsø støbejerns gryder.
| |
|
Hvilken stegegryde er så bedst? Le Creuset
Det er stegegryderne fra Le Creuset, der render med sejren. Og svarene, vi får, fortæller om meget lang holdbarhed og at deres farver ikke falmer. Det skyldes tilsyneladende, at Le Creuset fremstilles under meget høje temperaturer, og at de ikke igen kommer op på de temperaturer ved almindelig brug i hjemmet.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 06-10-13 14:40 |
|
Den meget tynde film af enten animalsk eller vegetabilsk fedt som holder jernet blankt og fri for rust kommer aldrig til at samle noget der er videre farligt
Har min egen gamle Copco stegegryde alligevel et "mistænkeligt" lag når jeg skal bruge den efter nogen tid giver jeg den blot et opkog med en smule vand i bunden og en tur med den stive opvaskebørste, stålsvampe er bandlyst hos mig.
| |
| Kommentar Fra : mig-selv |
Dato : 06-10-13 21:08 |
|
Har en meget gammel én, og den har fået både stålsvampe og sæbe, uden at tage skade og den er i brug jævnligt.
Dog er bunden - udvendig godt slakket til, ved ikke rigtig hvorfor.
Citat der nu efter max. 30 ganges brug har smidt 5 flager af den indvendige belægning. |
Kan det være forkert opvarmning (tilkørsel )
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 07-10-13 03:07 |
|
Citat Har en meget gammel én, og den har fået både stålsvampe og sæbe, uden at tage skade og den er i brug jævnligt.
Dog er bunden - udvendig godt slakket til, ved ikke rigtig hvorfor. |
Nu skriver Du emaljeret, det kan jo tåle den hårde behandling da det er sten, før i tiden når de rigtigt skulle være flotte gnubbede man dem med sand.
Jeg tvivler dog på at billige mønstrede emaljegryder der dukker op som "ny mode" nu og da kan tåle mosten.
| |
| Kommentar Fra : mig-selv |
Dato : 07-10-13 04:14 |
|
Har prøvet ´sandpapir´ men tror bare den er ved at gå i opløsning.
Men ellers er det en herlig genstand, som jeg stadig leder efter, på loppemarkeder.
Samt der spørges om emalje, ikke støbejern.
Citat Så har nogle her erfaring med emajle stegegryder - eller noget andet "moderne". |
| |
|
Jeg fik også en ny "støbejerns"-gryde for nogle år siden. Den lader også til at have en eller anden form for belægning, ihvertfald skaller belægningen af og maden smager hmm... metallisk måske...
Jeg er derfor gået tilbage til min gode, gamel og lidt større stegegryde, af rigtigt støbejern.
Jeg gør den ren med opvaskemiddel og børste. Når den så er ren og tør, varmer jeg den let op, tager et stykke køkkenrulle og lidt madolie og smører den ind.
Når jeg så skal bruge den, får den bare lidt kogende vand og en børste, så der ikke er harsk fedtstof tilbage.
| |
| Accepteret svar Fra : svendgiversen | Modtaget 500 point Dato : 07-10-13 17:50 |
| | |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 07-10-13 19:35 |
|
Hmm, kunne være at jeg skulle forsikre mine 2 Copco ting, de bliver jo ikke til at finde på loppemarkeder om 20 år, medmindre de er skæve.
Kommer nogen af Jer forbi Odense har jeg en billig 10 l Raadvad Royal suppegryde i rustfri, jeg fik den i julegave for 10 år siden og har brugt den een gang.
Der står endda også "Induktion" i bunden.
Fristende at stille den i opgangen her i Vollsmose til fri afbenyttelse, men der skal altså ikke koges kamelnosser i mine gryder
| |
| Kommentar Fra : mig-selv |
Dato : 07-10-13 20:35 |
| | |
| Godkendelse af svar Fra : vedikkealt |
Dato : 11-10-13 22:52 |
|
Tak for svaret svendgiversen.
Tak for link samlingen
Jeg har ikke besluttet mig endeligt endnu, for enten skal jeg gå på jagt efter en af de helt gamle - eller også skal jeg prøve det sidste nye på stegegryde stammen.
Bedste hilsner fra vedikkealt
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|