Til nytårs skål- istedet for kransekage:
Den italienske kage, som smager himmelsk-
PANFORTE DE SIENA
180 g blandede nøddekerner ( smuttede mandler,hasselnøddekerner samt evt. paranøddekerner) hakkes groft
75 g hakket syltet appelsinskal (orangeat)
75 g hakket sukat
6-8 groft hakkede cocktailbær
50 g mel
½ tsk stødt kanel
¼ tsk stødt allehånde
100g honning
100g sukker
En flad pieform, 20 -22 cm i diameter, bagepapir, smør til formen og flourmelis
Bland de meget grofthakkede nøddekerner, appelsinskal, sukat, samt cocktailbær i en skål.
Tilsæt mel og krydderier og rør alt sammen.
Bland sukker og honning i en lille kasserolle, lad det smelte sammen og lige netop komme i kog. Så hældes sukkermassen straks i nøddemassen og det hele røres/æltes sammen.
Beklæd pieformen med smurt bagepapir. Fordel den klistrede ”dej” deri og glat den ud med hænderne eller bagsiden af en ske (forinden dyppet i vand).
Panforten kan bages i en springform, men må ikke blive mere end 1 cm tyk.
Sæt formen i en 180 grader ovn og bag kagen i ca. 30 til 35 min.
Lad formen køle af på en bagerist, vend panforten ud og træk papiret af. Sæt kagen på et stykke flourmelisdrysset papir og sigt flourmelis på overfladen.
Skal nydes i små bidder, og skæres i tynde ”lagkagesnitter”.