|
| Glutenfri brød Fra : o.v.n. | Vist : 1142 gange 200 point Dato : 18-08-12 23:17 |
|
Hej jeg får snart besøg af min søde veninde og jeg har tænkt mig at overraske damen med hjemmebagt glutenfri boller eller kager, hun har nemlig fået konstanteret gluten intolerance, jeg har selvfølgelig søgt nettet tyndt i forsøget på at finde noget som ser lækkert ud, desværre har jeg ikke fundet noget som ser bedre ud end de her:
http://www.maduniverset.dk/opskrift.php/6358/Bagvaerk-opskrifter/Glutenfri-grovboller
hvad er Skallin pulver og kan det undværes?
Har i forslag til noget andet? Helst noget i selv har smagt eller i det mindste set det færdige produkt
| |
|
Jeg aner ikke hvad "skallin pulver" er, men i den opskrift du linker til kan se, at det kan erstattes af Husk: "1 spsk. Husk eller Skallin pulver".
Ergo må det være noget der "fylder", og så er det måske ikke så smart at udelade det.
| |
|
Skallin og Husk er, ligesom klid, en ingrediens som forbedrer fordøjelsen.
Da det ikke lige er det din veninde har problemer med, kan du sagtens erstatte det med den glutenfri type mel, som du i øvrigt anvender.
Vælger du det alligevel, kan du jo selv anvende resten til dit brød, eller bruge det som drys på fx ymer eller yoghurt. Det er smags-neutralt, man mærker næsten ikke at det er drysset på, hvis man lader youghurten "trække" et minuts tid.
God appetit
| |
| Kommentar Fra : o.v.n. |
Dato : 19-08-12 00:37 |
|
Tak for oplysningen om fibrene, gluten intolerance er når tyndtarmens slimhinder generes og reagerer på gluten så måske er et lille tilskud af fibre helt på sin plads.
Er her nogen som selv har smagt glutenfri brød? Eller måske har bagt den slags?
| |
| Accepteret svar Fra : pifo | Modtaget 200 point Dato : 19-08-12 07:24 |
|
Jeg har bagt og bager stadig ind imellem glutenfri brød - jeg synes, det er lidt vanskeligere at bage (eller det er jo ikke fordi det er vanskeligere at bage, det er bare ikke helt det samme resultat som ved almindelige brød), fordi dejen er anderledes end "normal" brøddej.
Du skal normalt bruge maskine til at røre dejen i, og det kan betale sig at få den rørt godt, så der kommer luft i dejen.
Jeg kender ikke den opskrift, du har fundet, men har selv bagt forskellige brød fra denne site:
http://glutenfriefristelser.blogspot.dk
Du kan købe mange slags glutenfri mel (prøv nærmeste helsekost-butik eller køb på nettet)
Jeg køber glutenfrimel i Sverige, men kig på det link, jeg har sendt dig, der står sikkert meget andet, du kan have glæde af at vide.
HUSK tilsættes ikke kun for at hjælpe på fordøjelsen, men er med til at sikre at dejen bliver lidt mere "elastisk" - det er de glutenfribrød nemlig ikke helt, men du vil sikkert forstå, hvad jeg mener, når du smager det. Det bliver faktisk gele-agtigt, når det røres med vand - præcis som der står i din opskrift.
Du skal ikke udelade HUSK'en
Her kan du i øvrigt også købe mel:
http://www.falslevgaard.dk/#!grdbutik/c22ad
Held og lykke med bagværket - hvor er din veninde heldig at have en ven som dig, som bager specielt brød for hendes skyld. Jeg håber, det bliver rigtig godt.
| |
|
Du kan få Husk på apoteket, og nogen gange kan Netto have det på "spot"-hylderne.
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 19-08-12 12:26 |
| | |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 19-08-12 12:28 |
| | |
|
Citat hvis jeg skal i helsekost butikker så bliver det sikkert netkøb |
I nogle helsekostbutikker har de ellers en masse gode råd at øse ud af.
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 19-08-12 18:12 |
| | |
| Kommentar Fra : o.v.n. |
Dato : 27-08-12 12:02 |
|
Superbest havde Husk og alle 4 Finax glutenfri melblandinger:
http://dk.finax.com/product_category/glutenfrit-glutenfrit/
jeg valgte den grove og omskrev den opskrift som er på pakningen til min egen variant med mælk og Husk tilsat og honning i stedet for sirup jeg havde ikke mere sirup, rørte helt vildt med piskeris i Husk/vand/mælk/gær blandingen, da mel blev tilsat skiftede jeg til dejkrog og tilsatte vædske indtil den lignede en blød kagedej, så kom den i formen og stod en halv time før den kom i ovnen en halv time, vil i se mit første forsøg med glutenfri brød:
http://peecee.dk/upload/view/381262
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|