|
 | Mørdej til linser. Fra : prio | Vist : 640 gange 300 point Dato : 09-06-12 20:14 |
|
Kan nogen hjælpe mig med en god mørdej med sukker - til linser.
Det skal være en mørdej, der ikke er for fedtet, mine sidste 3 forsøg på linsebagning er mislykkedes.
| |
 | Kommentar Fra : piaskov  |
Dato : 09-06-12 20:23 |
| | |
 | Accepteret svar Fra : pifo  |  Modtaget 310 point Dato : 09-06-12 20:56 |
|
Her får du den blanding, jeg bruger. Den rækker til ca. 12-14 linser:
300 g mel
200 g smør
90 g flormelis
10 g vanilliesukker
2 æggeblommer
Og ellers så er mørdej og linsedej stort set det samme. (jeg synes bare der skal lidt vanilie i en god linsedej)
Du kan finde rigtig mange gode opskrifter på Kvalimad. Se her, hvordan du tilbereder dejen:
http://www.kvalimad.dk/opskrifter/moerdej/?searchterm=dej
| |
 | Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 09-06-12 20:57 |
|
Mørdej skal jo netop være fedtet da det er det der får den til at blive sprød, ligesom det foregår i en friture.
En gang imellem skal man lade sig svine til af en masse smør
| |
 | Kommentar Fra : pifo  |
Dato : 09-06-12 21:06 |
|
Citat Mørdej skal jo netop være fedtet da det er det der får den til at blive sprød, ligesom det foregår i en friture. |
Jo jo Luffe, men kender du ikke, at en dej kan være så fedtet, at den knap nok kan hænge sammen?
Jeg kommer altid mindre mængde fedtstof end mel i dejen og så hellere samle med lidt æg og evt koldt vand.
| |
 | Godkendelse af svar Fra : prio |
Dato : 12-06-12 13:08 |
| | |
 | Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|