/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hjælp
Fra : HundemorGreve
Vist : 524 gange
50 point
Dato : 26-08-11 19:17

Hejsa

Vi er så meget i tvivl om, hvor meget is vi skal have til 60 voksne og 10 børn, til dessert til bryllup, vi skal have vafler til.....
Vi vil købe alm. vanilie is og blande daim, marenges og bær i, altså lave 3 forskellige is.....
Hvordan gør vi det bedst, når vi skal blande isen med feks. daim, jeg mener, hvor længe kan isen tåle at være oppe af fryseren, inden den skal i fryseren igen, for det er noget der skal laves på forhånd.....

Håber der er en, måske 3 der kan hjælpe



 
 
Kommentar
Fra : skytten49


Dato : 26-08-11 19:30

så snart optøningen af isen begynder, begynder formeringen af bakterier. Det er derfor man ikke må genfryse madvarer. så hvis I kan gøre det om morgenen/formiddagen samme dag det skal bruges om aftenen. optø isen i køleskab ca. 2 timer, så den lige er blød nok til at røre de andre ingredienser i, og kom den i fryseren.

Accepteret svar
Fra : pifo

Modtaget 50 point
Dato : 26-08-11 20:45

jeg har et par gange forsøgt mig med at optø færdiglavet is en smule, og derefter blande fyld i for derpå at fryse isen igen. Jeg har ikke været superheldig med resultatet nogen af gangene.

For det første var der en del af fyldet, der sank tll bunds, og selv om jeg rørte i isen undervejs, så synes jeg, den endte med at krystallisere en smule.

I dag laver jeg enten hjemmelavet is, helt fra bunden - eller også køber jeg færdiglavet is med forskellig smag. Der findes glimrende færdiglavede is varianter, synes jeg.

Alternativt, så overvej om ikke I bare skal servere vanilieis og så en bærkompot til og evt. marengs og knust dajm.

Hjemmelavet is helt fra bunden af er jo også dejligt

Regn med 4-5 personer pr liter is.

Kommentar
Fra : LuffeA


Dato : 28-08-11 08:19

Hvad med tilbehøret i mindre skåle så folk selv kan øse ovenpå, ligesom ved rijstaffel, desuden kan der så suppleres med flere ting, knuste valnødder eller appelsinskiver uden skræl trukket lidt i kanelsukker som jeg bruger til is.

Men f.eks Daimi skal nok være iskold inden hun bliver sat på bordet, elles klumper hun.

Kommentar
Fra : transor


Dato : 28-08-11 13:03

Det er dømt til at mislykkes.
Hvis man tør is då meget at ingridienserne kan røres i vil den blive grynet af vandkrystaller ved genfrysning.
Frysning af iscreme kræver en særlig teknik med særligt maskinerein der rører konstant og pisker luft i under frysningen. Du har ikke en chance for et godt resultat ved amatørmetoden.
Server med frisk gerne varm frugtcompot af hinbær eller lignende. Det er meget nemmere og smager også bedre.

Daim er vammelt ovenpå ellers god mad.



Godkendelse af svar
Fra : HundemorGreve


Dato : 28-08-11 20:13

Tak for svaret pifo.

Der var da lidt at tænke over, men meget brugbart

Kommentar
Fra : LuffeA


Dato : 28-08-11 20:45

Inden tråden lukker helt får Du lige opskriften til 1 liter is.

3 æggeblommer, 5 spsk sukker og en halv piskefløde.

Pisk æggeblommer og sukker sammen til skummende hvidt, og bland det med flødeskum, denne passer lige ned i en 1 l. mælkekarton hvis formen er underordnet.
Jeg har ikke prøvet selv, men nogen pisker bare det hele sammen på en gang.

Det meste snavs og salmonella sidder i æggeskallen, så de dyppes et par sekunder i spilkogende vand i en gryde, de tages med en ske fra bakken og skeen dyppes med i gryden så man hele tiden har hænderne væk fra smittekilden.
Der er jo ikke toiletter til 60 personer på een gang lige i nærheden


Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste