|
| Ægkogning Fra : jensviggo | Vist : 1116 gange 20 point Dato : 26-08-11 11:57 |
|
Findes der en ultimativ fremgangsmåde, hvorpå man koger et æg helt rigtigt.
Jeg har i mange mange år kogt, og tit undret mig over, hvordan man egentlig gør det, da jeg som regel mislykkedes med det.
Jeg koger vand i en gryde, ta´r en spiseske lægger ægget derpå og sænker ægget ned i det kogende vand, stiller uret på 4 minutter, når uret ringer, ta´r jeg gryden af og stiller den under den rindende kolde hane i ca. et minut.
Så hælder jeg vandet fra, og lader ægget stå. Når det er koldt, prøver jeg at pille skallen af, men det er her det går galt, skallen vil ikke slippe ægget, og der medfører, at der følger en del af ægget med på skallen. Det er jeg sur over, og har prøve flere variationer uden synelig held.
Mange vil helt klart her sige,................hvad siger konen? Hun er her ikke mere, da hun ikke kunne koge æg
| |
|
Et æg er mange gange svære at pille når de er kolde hvis du tager skalden af imens det stadig er en smulle varmt vil der ikke komme æg med på skallen udover du bor på en gård og ægget er helt frisk så er der ikke noget at gøre... Men er det købt i supermarkedet virker det... :)
| |
|
Ikke udover at pille det når det er lidt varmt... Jeg selv knækker skallen over det hele og piller det let af udn der kommer æg med på...
Inl. Det jeg skrev tidligere... :)
| |
| Kommentar Fra : Klaudi |
Dato : 26-08-11 13:32 |
| | |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 26-08-11 13:50 |
| | |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 26-08-11 14:06 |
|
når ægget er kogt, hælder vandet fra og kommer koldt vand på slår skallen lidt istykker,kommer nyt koldt vand på og lader dem ligge i koldt vand i et minuts tid. så er de ret nemme at pille.
| |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 26-08-11 14:10 |
|
PS. er 4 min. ikke lige lovligt lidt når æggene skal pilles? de må jo nærmest være blødkogte.
| |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 26-08-11 14:59 |
|
ja, undskyld pifo! jeg så ikke linket.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 26-08-11 15:27 |
|
Der var da een herinde der engang kom med et tip om, at man bare forsigtigt skulle tage en theske og snige ind under skallen, og så køre hele vejen rundt.
jeg har ikke selv prøvet- plejer bare at slå det i stykker, og så sikre at få fat et sted under hinden, så plejer det at følge med. Men meget friske æg, så pulveriserer jeg bare skallen- støder det over det hele, så jeg har bitte små skaller. Skyller undervejs i det kolde vand.
| |
|
Når ægget er afkølet som man vil ha' det så kom lidt varmt vand på ægget igen og lad det stå 30 sek. ca., Når du tager ægget op af det varme vand, så kan du banke ægget på bordet hele vejen rundt og så falder skallen næsten af, af sig selv..... det er et trick jeg har lært i køkkenet på et hotel....
| |
| Kommentar Fra : ove112 |
Dato : 26-08-11 21:44 |
|
kom ægene i Koldt vand når vandet koger sluk for varmen kun for gas .lad ægene være i vandet til det næsten er koldt kejne problem
| |
| Kommentar Fra : Dulcona |
Dato : 28-08-11 08:03 |
|
Man skal huske, at hvis et æg skal koge 3½ minut, så skal 10 æg koge 35 min for at blive ens.
| |
| Kommentar Fra : skytten49 |
Dato : 28-08-11 21:38 |
|
du kan jo afprøve de forskellige forslag, og se hvad der virker bedst
| |
| Godkendelse af svar Fra : jensviggo |
Dato : 03-09-11 14:28 |
| | |
| Kommentar Fra : Hejdu58 |
Dato : 03-09-11 17:06 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|