|
| Hvad gør jeg galt?? Fra : LarsLøkken | Vist : 1262 gange 500 point Dato : 09-08-11 14:12 |
|
Håber nogen kan hjælpe..
Har rigtig mange gange forsøgt at lave rodfrugtechips i ovnen (pastinakker, gulerødder og rødbeder). Men de bliver ikke sprøde. Ikke bare en lille smule sprøde! Jeg har prøvet mange forskellige temperaturer og tider i ovnen. Jeg har prøvet forskellige tykkelser på chipseskiverne. Har forsøgt med og uden olie dryppet over. Har osse prøvet med og uden salt over. Har prøvet at duppe dem helt tørre inden de kommer i ovn.
De bliver spredet i eet lag på pladen og lagt på rist efter bagning. Alligevel er de bløde som gummi! Alle opskrifterne der er brugt lover supersprøde chips!
Såå..... Hvad gør jeg galt??
Personlige erfaringer søges!
Mvh. Jannie (LarsLøkken)
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 09-08-11 15:33 |
|
Jeg fik en gang denne opskrift fra vægtkonsulenterne:
Rødbedechips:
Skræl en stor rødbede og skær den i skiver med en kartoffelskræller, så de bliver så tynde som muligt, men samtidig også brede som muligt. Læg dem på bagepapir, bag dem ved 150 grader i ca.10 min., vend dem og giv dem 8-10 min. (evt længere, alt afhængig af ovnen!) Hold øje med dem, de må endelig ikke blive for mørke, men skal være sprøde. De krymper meget. Tag dem ud, lad dem køle lidt, og drys med salt.
Jeg lavede dem kun en enkelt gang, og de blev rigtig fine.
Min datter laver ind imellem kartoffelchips i mikroovnen:
http://www.youtube.com/watch?v=MJZbyS9MUjc
endelig har min veninde en ganske smart indretning, der også gør at chips bliver rigtig gode i mikroovnen. Jeg ved ikke, hvor hun har købt den, men jeg fandt denne, som ligner:
http://www.dealextreme.com/p/microwave-potato-chips-maker-with-slicer-complete-set-12872
Håber det lykkes dig at få lavet fine chips. Det smager jo fantastisk
| |
| Kommentar Fra : ziggy99 |
Dato : 09-08-11 15:37 |
| | |
| Kommentar Fra : ziggy99 |
Dato : 10-08-11 21:54 |
|
Ja pia ...det er sikkert rigtigt, men så bør du angive hvorfra du har din viden og fortælle at Femina er ophavsmand til dit klogskab udi tørrede frugtchips---og godt for dig:
Hvis det er dig som har "opfundet" metoden bør du jo være ophavsmanden... hvis du har lært opskriften via Femina, som du citerer ordret, bør du vel angive kilden til oplysningen...eller hvad?
| |
| Godkendelse af svar Fra : LarsLøkken |
Dato : 12-08-11 06:46 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|