/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
65 grader i 8 timer
Fra : winetaster
Vist : 907 gange
50 point
Dato : 30-07-11 09:01

Kan jeg sætte en steg i kold ovn
og stege ved 65 grader i 8 timer ?

Eller skal stegen have 15 min. ved højere varme først ?
Hvordan langtidssteger man bedst ?

Mvh W.

 
 
Accepteret svar
Fra : vagnr

Modtaget 60 point
Dato : 30-07-11 09:13

Jeg kan varmt anbefale denne rapport om stegning af kød fra fødevarestyrelsen, den kan downloades her

http://www.fodevarestyrelsen.dk/Publikationer/Alle_publikationer/2002/001.htm

Der står alt hvad man kan ønske sig, også om langtidsstegning



Kommentar
Fra : svendgiversen


Dato : 30-07-11 12:15

Jeg har ikke meget forstand på stegning, men foretrækker at give stegen et fur, mindst 80 grader,
så får man en fin sprød skorpe, og hvorfor den senere lange stegning?

Nogle vil huske de rosenrøde salmonella forgiftninger...

Sæt et stege termometer i midten og stop når den ønskede temperatur,
for det pågældende kød, er opnået.

Lad det modne lidt bagefter før servering...




Kommentar
Fra : vic200


Dato : 30-07-11 13:16

Du skal over 75 grader, for at være sikker på at dræbe diverse bakterier.

vic200

Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 30-07-11 14:31

Hvis du virkelig vil ud i fancy langtidsstegning, er der sous-vide-tilberednig (dvs vakumpakke kødet, varmebehandle det i vand osv) , som også er omtalt i den rapport jeg linkede til.

Jeg elsker det smørmøre, men stadig røde kød, min viv foretrækker det meget mere stegt

Kommentar
Fra : pifo


Dato : 31-07-11 07:24

Hvad slags kød, er det, du vil stege? Flæskekød eller oksekød?
Prøv evt. at kigge her:

http://www.bilka.tv/video/838435/langtidsstegt-marmoreret

http://www.kvalimad.dk/opskrifter/langtidsstegning-af-koed


Under alle omstændigheder, så er det en god idé at brune stegen i en gryde eller en pande, hvis du skal langtidsstege. Hvis du gør det i ovnen, så kan du ikke få oven kølet ned hurtigt nok.


Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 31-07-11 07:51

Ved normal stegning er kødet for stegt yderst, men (hvis man er heldig) perfekt i midten, ved langtidsstegning har kødet den samme temperatur fra yderst til inderst.

Men hvis ikke man bruner det, før eller efter turen i ovnen/vandbadet, smager det som kogt kød, det mangler stegeskorpen (Maillard-reaktionen, hvis det skal være fint).

Mange slagtere og restauranter bruger sous-vide, vakumpakker kødet, i termostatstyret vandbad adskillige timer, kødet får den perfekte temperatur, bliver rigtig mørt, og så kan man lige vende det på panden eller skære det til bøffer som steges ganske kort.





Kommentar
Fra : thulin


Dato : 01-08-11 08:15

Hvilken slags kød snakker vi om ? Ko, Ged, Gris, Hane ???

Godkendelse af svar
Fra : winetaster


Dato : 01-08-11 08:53

Mange gode indlæg fra alle,
Tak for svaret vagnr.

Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 01-08-11 09:10

Selv tak, winetaster.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste