/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
hakket skinkekød- frikadeller?
Fra : jobestar
Vist : 5092 gange
50 point
Dato : 01-07-11 17:35

jeg opdagede først ved kassen at jeg havde taget en pakke hakket skinkekød istedet for kalv og flæsk.

Kan jeg lave frikadeller ud af hakket skinkekød eller passer det bedre til en anden type ret?

vh oscar

 
 
Kommentar
Fra : Stouenberg


Dato : 01-07-11 17:48

- ja, sagtens... Bon appetit og god weekend


Kommentar
Fra : hawaii7


Dato : 01-07-11 17:57

Ingen problemer. Det er der mange der gør.
Huslk at komme lidt mere i det hakkede kød.

hawaii7

Kommentar
Fra : pifo


Dato : 01-07-11 18:03

Faktisk køber jeg ofte rent skinkekød til frikadeller - og jeg synes faktisk at de ofte bliver spist hurtigere end dem, der laves af blandet kød - så glæd du dig bare - det er mums

Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 01-07-11 18:05

Her nogle gode deller:

Gode deller:
Altså til 2 personer, men kan ganges op.

200 g magert hakket svinekød
1 tsk. salt
0,5 del havregryn
0,5 stk æg
0,5 stk. revet løg ( det var det bedste, at jeg rev løget, plejer bare at hakke det)
1 del minimælk
1/5 tsk. peber

Salt tilsættes kødet og røres i først. Hertil tilsættes alle ingredienserne, men der holdes lidt mælk tilbage. Farsen røres godt og resten af mælken tilsættes evt.



Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 01-07-11 18:10

Du kan jo også lave karbonader/krebinetter (det samme, to navne), bare rent svinekød, lidt krydderier, jeg plejer at vikle bacon om, giver lidt mere smag.

Til frikadeller foretrækker jeg en blanding af gris og okse, mere smag en hakket kalv.

God appetit!

Kommentar
Fra : piaskov


Dato : 01-07-11 18:35

hej.
Og ja naturligvis...bruger aldrig andet herhjemme

Kommentar
Fra : LuffeA


Dato : 01-07-11 19:02

Det sker faktisk færre og færre gange at jeg bruger "rigtig" fars til dellerne.

En gammel husmor fortalte mig at frikadeller i grunden skulle laves af ren kalv, man tilsatte kun svinekødet for at det skulle hænge bedre sammen, og vel at mærke fedt svinekød.

Kommentar
Fra : Troldepige


Dato : 01-07-11 19:19

Jeg kunne ikke drømme om, at buge andet end ren flæske-/skinkefars til frikadeller.

Men det er da også fint til krebinetter. :)

Kommentar
Fra : Smokei


Dato : 01-07-11 23:48

200 g hakket svinekød
1 tsk. salt
1 stk æg
1 stk. revet løg ( det var det bedste, at jeg rev løget, plejer bare at hakke det)
1 dec letmælk
1 tsk. peber


Kommentar
Fra : LuffeA


Dato : 02-07-11 00:53

Citat
1 stk. revet løg ( det var det bedste, at jeg rev løget, plejer bare at hakke det)


Jeg snitter blot kvarte ringe, elsker når de stritter ud og bliver svedet på panden.......river man løget smager de af købefrikadeller.

Accepteret svar
Fra : m13ark

Modtaget 50 point
Dato : 02-07-11 06:38

de bedste deller laves af flæskekød,ingen tvivl om det.Prøv at komme en stor skefuld dijonsennep og et skvat soya i. Det bliver de ikke dårligere af. Prøv evt også at "delle" med hakket kylling.

Kommentar
Fra : Thyregod8


Dato : 02-07-11 08:38

Løgene i deller skal håndhakkes, så kan man fornemme hvad der er i.

Kommentar
Fra : LuffeA


Dato : 02-07-11 11:15

Svenskerne putter purløg i deres deller.

Og jeg har prøvet med forårsløg.......mums.

Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 02-07-11 11:19

Citat
Og jeg har prøvet med forårsløg.......mums.


uhmm det er altså rigtig godt.

Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 02-07-11 11:23

Vi har vist haft en frikadelletråd før

det er der mange meninger om

http://www.kandu.dk/questionhist.aspx?qid=140536

Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 02-07-11 11:24

Mon ikke skinkekødet forlængst er blevet til karbofrikaletter, hakket kød skal jo helst spises samme dag!

Kommentar
Fra : Thyregod8


Dato : 02-07-11 11:55

Jeg mener deller skal laves af halv kalvekød og halv svinekød, gerne skinke.

Hvis man kun bruger svinekød bliver det jo en slags krebinetter.

Kommentar
Fra : snerose


Dato : 02-07-11 13:15

Du kan blande det med hakket oksekød - halv af hvert. De bliver super saftige og lækre, når man selv blander kødet. Det gør vi altid - mums

Godkendelse af svar
Fra : jobestar


Dato : 17-07-11 21:30

Tak for svaret m13ark. og tak for alle de gode opskrifter og tips!! :)

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste