|
| Hvordan gør jeg det? Fra : the1best | Vist : 1240 gange 500 point Dato : 21-06-11 14:57 |
|
Jeg har skaffet mig en Stevia rebaudiana fra www.stendemose.dk, som der kan laves om til et sødemiddel. De skriver godt nok, at man bare skal bruge de friske blade i drikken, men synes ikke jeg får den fulde effekt ud af det. Jeg har prøver at koge bladene, heller ikke så godt, jeg har prøvet at blende dem i vand, heller ikke godt nok. Bladene er mega søde, når der tygges på dem, så det er ikke fordi de ikke er søde nok.
Er der nogen herinde der har prøvet selv at lave sødemiddel og som kan fortælle mig, hvordan jeg får det bedste ud af planten?
| |
| Kommentar Fra : the1best |
Dato : 21-06-11 14:57 |
| | |
| Kommentar Fra : the1best |
Dato : 21-06-11 14:59 |
| | |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 21-06-11 15:03 |
| | |
| Accepteret svar Fra : Nordsted1 | Modtaget 510 point Dato : 21-06-11 15:06 |
| | |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 21-06-11 17:24 |
|
Hej.
Citat Sød stevia indeholder steviosid, som er mindst 150 gange mere sødt end druesukker. Den kan bruges til the og i stedet for sukker, men brugen er omdiskuteret. I USA er det ikke tilladt at bruge den som et fødemiddel, kun som kosttilskud. EU har givet afslag på at godkende den som nyt fødemiddel og har angivet som årsag hertil, at det i ansøgningen ikke er nok dokumentation til, at man kan udelukke skadelige virkninger af brug som fødemiddel. Bl.a. har bladene været brugt i te som et mandligt svangerskabsforebyggende middel af indianere i Paraguey og denne virkning er påvist i forsøg med rotter. Steviod nedbrydes i tarmen til steviol, som kan være problematisk – se mere om EU’begrundelse for at afvise godkende i link nedenfor. I Japan, Sydamerika og en del andre lande har den været brugt i mange år som sødemiddel, bl.a. af diabetikere. I Japan er den godkendt som tilsætningsstof og sødemiddel. Sød stevia har trods sin sødeeffekt intet til fælles med det meget omdiskuterede kunstige sødemiddel aspartam. |
Fra eksperterne .
Jeg læser det så som om det skal bruges i færdiglavet te som sødemiddel
| |
|
Grunden til at Stevia ikke allerede er godkendt som sødemiddel, skyldes at man tager hensyn til den store europæiske sukkerproduktion, og på den måde støtter nationale interesser!
Squ ikke fordi Stevia er værre eller bedre end andre sukkeralternativer!
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|