/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kan man fryse sauce?
Fra : Mimsine
Vist : 5518 gange
20 point
Dato : 23-05-11 12:58

Jeg har en opskrift på en rigtig lækker sauce som følger:

10 g smør
1 spsk. hakket løg
1 tsk. ketchup
1/8 tsk. cayennepeber
2 tsk. hvedemel
½ friskpresset fed hvidløg
½ dl hvidvin
1 dl hummerbouillon
1½ dl madlavningsfløde 18 %
½ tsk. friskpresset citronsaft
¾ tsk. tørret dild
½ tsk. groft salt
Friskkværnet peber   

Smelt smørret i en tykbundet gryde, men uden at det bruner.
Svits løg, hvidløg, cayennepeber og ketchup i ca. 1 min.
Drys mel over den svitsede blanding og bag den godt sammen.
Tilsæt hvidvin, hummerbouillon og madlavningsfløde og bring den i kog.
Tilsæt de øvrige ingredienser og lad saucen koge ved jævn varme i ca. 5 min. - rør af og til. Smag til.

Jeg elsker den sauce, men laver den sjældent, fordi der skal så mange ingredienser i. Nu tænker jeg på, om jeg mon kunne lave en stor portion, og så fryse den ned.

Er der nogen der kan fortælle mig, om en sådan sauce kan fryses og opvarmes igen uden problemer?

 
 
Kommentar
Fra : nomore


Dato : 23-05-11 13:02

Prøv

Accepteret svar
Fra : smuller54

Modtaget 30 point
Dato : 23-05-11 13:05

Hvis du vil fryse den så undgå melet, du kan istedet lade den koge lidt længere ind, med fløden.
Umiddelbart kan du sagtens undvære melet.

Opbagningen kan godt gøre at den vil skille når du tør den op. Men såfremt det ikke kan undgås, så tø den langsomt op- pisk godt og tilføj lidt mere fløde.

Lyder som en lækker sauce.

Kommentar
Fra : HUGO-BØRGE


Dato : 23-05-11 13:07

JA, der er da ikke nogle af de ting der ikke kan fryses ned.
Du skal dog ikke regne med den samme friske smag.


Med venlig hilsen
HUGO-BØRGE

Godkendelse af svar
Fra : Mimsine


Dato : 23-05-11 13:53

Tak for svaret smuller54. Det lyder rigitg fornuftigt, så det vil jeg snarest prøve.

Kommentar
Fra : akle


Dato : 23-05-11 14:57

Jeg kunne godt tænke mig at få oplyst, hvilke slags retter denne sovs passer bedst til.
Sovsen lyder spændende!

Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 23-05-11 15:50

Citat
Jeg kunne godt tænke mig at få oplyst, hvilke slags retter denne sovs passer bedst til.


Minsine får ikke mail, når spørgsmålet er afsluttet.

Jeg vurderer den er til indbagte rejer, kammuslinger eller ved siden af en gang pasta med fisk i.Den lyder i hvert fald tiltalende.

Kommentar
Fra : Mimsine


Dato : 24-05-11 07:32

Det er faktisk Arlas opskrift på det produkt, de engang havde, der hed "Vesterhavspande". Den er smadder god som tilbehør til fisk, men også til en "panderet" m. lidt grønt - fx forårsløg eller asparges, og så fisk - fx torsk, laks eller rejer - og så med netop pasta til er det en af mine yndligsretter.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste