|
| Kylling i ovn Fra : Dulcona | Vist : 890 gange 10 point Dato : 19-04-11 15:43 |
|
Så en svensk TV udsendelse med denne opskrift. Så rigtig lækker ud, så den kommer her:
4 personer
Ingredienser:
4 Kyllingbryst m skind (eller uden)
Olie / smør
Hvidløg
Rødbeder
Spinat
Fetaost
Timian
Rosmarin
Balsamico
Fremgangsmåde:
Steg kyllingebrystet i olie/smør m skindsiden nedad og vend dem, når skindet har farve. Tag dem af efter ca 10 min og læg i et ovnfast fad. Flæk et par hele hvidløg i kvarte (ikke kun et fed, men hele løget) og læg dem sammen med et par duske rosmarin og timian over kyllingen. Krydr med salt og peber. Sæt fadet i ovnen på 180° til kyllingen er gennemstegt...ca 45 min.
I mens kyllingen steger i ovnen, tages skindet af rødbederne, som man har kogt og chokket i koldt vand. De skæres i stykker - ikke i skiver, men i stykker - klumper som man skærer f.eks gulerødder
Rødbederne glaseres på en pande, ved at man hælder rødvinsbalsamico (mørk) over bederne og drysser det med et par fingre alm. sukker. Rødbederne rystes på panden ind i mellem at balsamicoen reduceres og når den er næsten væk tages fadet ud af ovnen. De glaserede rødbeder lægges over kyllingen og resten af væden fra panden hældes over kyllingen. Hak lidt frisk spinat (eller lad være) og drys hen over hele fadet m. kylling. Derefter drysses fetaost over kylling, spinat, hvidløg sammen med et par spsk capers. Sødmen fra rødbeder og balsamico justeres med capersen syrlighed og det hele skulle gå op i en højere enhed.
Har ikke selv prøvet den endnu, men skal SNART. Synes den lyder vildt spændende og lækker. Jeg ved ikke hvad man skal have til af garniture ...kartofler, ris, pasta - Aner det ikke??? Jeg tror jeg vil foretrække lidt flutes. Det passer til mit temperament.
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 19-04-11 16:41 |
|
Det lyder fantastisk - skriv lige om det blev lige så godt, som det lyder
Selv tænder jeg op for grillen i aften. Kyllingen bliver stegt dér i dag.
God påske
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 19-04-11 17:41 |
|
Vær lidt forsigtig med rosmarin da det kan løbe med alt anden smag.
| |
| Kommentar Fra : Dulcona |
Dato : 20-04-11 04:07 |
|
Kartofler...fint nok, men ikke alm. flæskestegskartofler vel. De skal jo ikke suge en masse sovs, men bare en smule sauce. Nogle små fine asparges eller lign vil jeg foreslå i så fald - Evt lige ristet på panden efter en kogning.
| |
| Kommentar Fra : Dulcona |
Dato : 20-04-11 19:48 |
|
Næææ nu du siger det???? Må undersøges!!
| |
| Godkendelse af svar Fra : Dulcona |
Dato : 23-04-11 08:07 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|