/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Stoney bread
Fra : LuffeA
Vist : 869 gange
100 point
Dato : 02-02-11 00:28

Jeg er vild med irsk soda bread og bager det af 2 dele hvedemel og 1 del hvedeklid samt kærnemælk og natron, 170 grader i ca 65 minutter i springform.

Jeg får dog en knaldhård skorpe på 5 millimeter

En bager fortalte mig så at for at undgå det skulle jeg stille en tallerken vand nedenunder brødet mens det bagte......er det noget der virker ??


 
 
Kommentar
Fra : Thyregod8


Dato : 02-02-11 00:35

Jeg har hørt skorpen bliver sprød når man gør det. Jeg synes bagetiden er for lang, det giver jo en tyk skope. Har du prøvet med en kotere bagetid. Jeg ville umiddelbart sige 180 gr og 45 min

Kommentar
Fra : LuffeA


Dato : 02-02-11 01:32

Sprød kan også bruges, så det vil jeg forsøge.

Thyregod8.....Du bor der måske ?
Min søster har boet der i 35 år med mand og børn

Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 02-02-11 05:55

Har du husket korset i toppen, det gør enhver irer, men de nøjes også med 35-40 min i ovnen

Men din søster burde da kunne give dig en ordentlig opskrif!

Kommentar
Fra : Thyregod8


Dato : 02-02-11 09:54

Ja jeg er en indvandrer fra djævleøen, som de siger her. Thyregod ligger faktisk i ca 90 m højde og der er højere terræn i omegnen. Så jeg er en fastboende her blandt bjergbønder.

Kommentar
Fra : LuffeA


Dato : 02-02-11 10:56

Ja, dejlig by, men de har talt seriøst om at sælge og flytte til et mindre hus i en lidt større by når de bliver pensioneret om få år.

Accepteret svar
Fra : janni_s

Modtaget 100 point
Dato : 02-02-11 21:54

hvis du pakker brødet ind i et viskestykke lige når det kommer ud af ovnen kan det også hjælpe på hårde skorper...

Kommentar
Fra : LuffeA


Dato : 03-02-11 01:38

>Janni_s

Nåååeh......så var det derfor min mor gjorde det.
Hendes standardsvar når man spurgte om hendes køkkenvaner var, -sådan gør jeg altså bare

Kommentar
Fra : janni_s


Dato : 03-02-11 21:40

læste det for længe siden på en færdig-bage-mix, og har brugt det lige siden

Godkendelse af svar
Fra : LuffeA


Dato : 03-02-11 21:54

Tak for svaret janni_s.

Det virkede

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste