|
| Hvedebrød, røremaskine Fra : lacra | Vist : 1939 gange 100 point Dato : 09-01-11 14:51 |
|
[YOUTUBE]Indsæt youtube link her[/YOUTUBE]
| |
| Kommentar Fra : Smokei |
Dato : 09-01-11 14:56 |
|
Citat Hvedebrød, røremaskine |
| |
| Kommentar Fra : Eyvind |
Dato : 09-01-11 15:01 |
|
lacra - du skal klikke på youtube ikonet og så indsætte dit link til youtube mellem
[YOUTUBE]Her skal linket ligge [/YOUTUBE]
| |
| Kommentar Fra : lacra |
Dato : 09-01-11 15:15 |
|
Fortæl mig, hvordan man bager et rigtig dejligt hvedebrød, som dufter i hele huset når det bages, og som har en blød og saftig krumme, og en sprød skorpe. Må man bruge røremaskine? Og hvor længe?
| |
| Kommentar Fra : o.v.n. |
Dato : 09-01-11 17:04 |
| | |
|
Jeg har netop lavet et ved at bruge ca. 600 g hvedemel, hakkede valnøddekerner, lidt salt og lidt flormelis, blandet med vand og tørgær i passende mængde, langtidshævet og penslet med mælk inden det kom 40 min i ovnen på ca. 175 grader.
Næsten uden dej på fingrene, Kitchenaid klarede hele arbejdet
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 09-01-11 17:36 |
|
Smider man også et enkelt æg i bliver det lækkert.
| |
|
Mit brød er sgu også lækkert uden æg
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 09-01-11 17:41 |
|
@o.v.n.
Hvorfor i alverden vil du ødelægge den gode opskrift med skummetmælk og så heller ikke lægge låg på ?
Det gode er netop den hævning der sker under låget i ovnen. Så tager man låget af til sidst og det får en god skorpe.
Så jeg synes du skal holde dig til opskriften - hvis du vil bage det brød.
@Kortoververden
Det ser godt ud din opskrift- jeg er også vild med at køkkenmaskinen gør det grove- hvorlænge hæver dit brød ?
| |
|
lader det hæve 2-3 timer i røreskålen, og så efterhæver det 1 time på pladen inden det kommer i ovnen
| |
| Kommentar Fra : o.v.n. |
Dato : 09-01-11 17:58 |
|
Citat ødelægge den gode opskrift med skummetmælk |
den bliver ikke ødelagt - den bliver meget bedre om der skal låg på er måske en smagsag mit brød bliver cirka dobbelt så stor i ovnen uden låg så den kan godt hæve uden låg på, hvis i vælger et brød som skal æltes efter hævning, så brug håndkraft ikke røremaskine og det bliver allerbedst en dag hvor du er sur på kæresten og lader agresiviteten gå ud over dejen
Der er meget stor forskel på brød som er æltet med maskine og brød som er æltet med håndkraft (husk den med kæresten og gå til den)
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 09-01-11 18:04 |
|
I næsten alle opskrifter fra Claus Meyer bruger han netop røremaskine (altså ikke til den fra kvalimad)
Men der er mange elementer for at få et godt brød.
Det handler mest om det gode mel, den gode hævemetode og så lang tids æltning.
Da de fleste deje er bløde, er det godt at lade maskinen klare det grove arbejde og så bliver æltningen til en leg
Faktisk æltes de fleste deje i maskinen i op til en ½ time. Det tror jeg de færreste står og gør i hånden.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 09-01-11 20:28 |
| | |
| Kommentar Fra : o.v.n. |
Dato : 09-01-11 21:07 |
|
Næh nej se hellere her: http://www.arla.dk/opskrifter/Franskbrod/ husk at gæren kan reduceres til næsten ingenting hvis du lader brødet langtids hæve (8 timer eller mere)
den fra Arla kunne godt være min opskrift, næsten identisk
| |
|
Citat Mit brød er sgu også lækkert uden æg |
- da ik' hvis man skal ha' sig en æggemad...
| |
| Kommentar Fra : lacra |
Dato : 12-01-11 16:20 |
|
Ang. hvedebrød og røremaskine.
O.V.N. og Eyvind har d.9.11. sendt opskriften på et hvedebrød, - den kan ses på YouTube, og lyder ganske dejlig. Den skal prøves. Og endda uden æltning. Hvor herligt. Tak for det.
Men nu har jeg fornylig anskaffet en relativ dyr røremaskine fordi mine hænder ikke lige er til håndæltning og man kunne måske få lyst til osse at bage en anden slags hvedebrød, - og mit spørgsmål var egentlig: Hvor længe må, kan, skal man røre dejen i maskinen for at resultatet blir godt? Har nu 3 gange brugt en opskrift som foreslår ca. 5 gr. gær og koldhævning natten over. Og dejen har fået ca. 15 min. i maskinen.
Mit køkken har ikke engang duftet af nybagt brød og det er kedeligt dagen efter. HULk og hjælp.
| |
| Godkendelse af svar Fra : lacra |
Dato : 12-01-11 16:43 |
| | |
| Kommentar Fra : lacra |
Dato : 27-01-11 15:50 |
|
Lacra ønsker at stille et nyt spørgsmål vedr. bagning. Kan jeg gøre det i denne kommentar-rubrik?
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|