|
| Gode småkager ? Fra : smuller54 | Vist : 3540 gange 50 point Dato : 18-12-10 21:43 |
|
Nu har jeg lige kigget mine opskrifter igennem, for at finde nogle af de gode småkager.
Jeg kan sagtens google mig til nogle og jeg har et utal af opskrifter.
Jeg kan bare ikke bestemme mig. (Jeg har lavet dej til vanillekransene)
Har I nogle gode forslag, nogle af dem som I selv bager ???
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 18-12-10 21:53 |
|
Gaffelkager.
Mega nemme og altid bagt her i huset til jul.
125 g. blødt smør 50 g. sukker 150 g. mel ½ tsk. bagepulver...60 g. hakkede mandler.
rør smør og sukker sammen.
Mel og mandler og bagepulver blandes i .
Tril til små kugler på størrelse med en hasselnød og sæt dem på bagepladen.
Tryk dem lidt flade med en gaffel og bag dem ved 200 grader i ca. 12 - 14 min.
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 18-12-10 21:56 |
| | |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 18-12-10 22:19 |
|
Ikke lige en juleopskrift, men pleskner er (tror jeg) verdens hurtigste småkage, kan laves på samme tid som det tager at sætte the/kaffe over og kunne drikke det, opskriften er ovenikøbet nem at huske.
Tænd ovnen på 225 grader, pisk 1 æg med sin egen vægt i sukker til en æggesnaps, mel (samme vægt som ægget) blandes med ½ tsk vanillesukker (eller rigtig vanille) og blandes i æggesnapsen. Kagerne sættes med theske på bagepapir, drysses med sukker ca 6 min, skal være lysegule med brun rand når de tages ud.
Alletiders til uventede gæster (ikke noget med "havde jeg vidst du kom havde jeg bagt en kage"), eller hvis man bare lige pludselig trænger til lidt sødt. Ved flere gæster eller større lækkersult kan man selvf. gange opskriften op
Her i julen står den mere på klejner, brune kager, vanillekranse og jødekager (må man stadig kalde dem det, nu man ikke må sige negerboller?) i det lille hjem.
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 18-12-10 22:20 |
| | |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 18-12-10 22:28 |
|
@smuller54, enig bare de er over den kriminelle lavalder
Og i pleskenopskriften er det ikke fordi du skal drysse med sukker i 6 min, men de skal 6 min i ovnen (så'n ca.)
| |
| Accepteret svar Fra : Christa.N | Modtaget 50 point Dato : 18-12-10 22:53 |
|
Godteklumper er favorit her i huset.
ca. 110 stk.
250g blødt smør
125g sigtet flormelis
1 stort æg
300g mel
100-150g groft hakket nøddekerner
100g groft hakket chokolade
Pynt: Nøddeflager/hakkede nøddekerner
Rør smør og flormelis cremet og let. rør ægget i, sigt melet i og vend det i dejen sammen med nøddekerner, chokolade. Sæt dejen i små toppe på bagepladen beklædt med bagepapir.
Brug et par teskeer og stik et par nøddeflager i eller drys med hakket nødder.
Bag kagerne i 8-10 min. ved 200 grader
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 18-12-10 23:08 |
|
Puha, det er godt jeg er i gang med en godnatwhisky, ellers gik jeg nok i gang med at bage småkager.
Der er ikke noget der hedder whiskykager, vel?
| |
| Godkendelse af svar Fra : smuller54 |
Dato : 18-12-10 23:26 |
|
Tak for svaret Christa.N.
Og tak for svar til alle.
Jeg griber den fra Christa.N, men ellers var alle svar gode. Det var bare lige det med både nødder og chokolade der gav udslaget ( og rigeligt smør)
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 18-12-10 23:31 |
| | |
|
Å så liiige Karolines chokoladetoppe - inkl. hasselnødder og brun farin. Dem har vi fået til jul sålænge, jeg kan huske. Mumse!
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|