|
| vok mad Fra : svendgiversen | Vist : 2222 gange 145 point Dato : 20-11-10 20:27 |
|
Jeg har en vok, der ikke blevet brugt i flere år.
(Min første kone lavede jævnligt vok mad, og desværre fulgte jeg ikke nok med, dengang).
Nu vil jeg i morgen overraske min nye kone, der ikke har vok erfaring; hvad gør jeg:
Noget med at skære kød i meget tynde skiver og stege dem på kanten af vokken,
hvilket kød, hvor tyndt, og skal det ligge i soja eller hvad, inden?
Noget med eksotiske grøntsager,
hvilke og hvordan tilberedes de??
Inden de kommer ned i en vok suppe/sauce,
der består af hvad, og koges hvordan???
Som I ser har jeg et lidt overfladisk kendskab til vok madlavnings processen,
og har tydeligvis hårdt brug for jeres ekspertise...
Et par vok opskrifter med fuld redegørelse for tilberedelses forløbet vil være optimalt,
ikke noget med kylling, men gerne mørt oksekød eller svine mørbrad.
| |
| Kommentar Fra : shopasia |
Dato : 20-11-10 20:49 |
|
Hej svendgiversen
Prøv at kikke lidt på min nye hjemmeside www.asiancooking.dk, her finder du opsprifter og hjælp.
Med venlig hilsen
ShopAsia
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 20-11-10 21:08 |
| | |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 20-11-10 21:14 |
|
Teknikken er simpel og er lynstegning af de forskellige ingredienser hver for sig så smagen lukkes inde.
Man skal have alle ting helt klar i små skåle da det ikke dutter at tilberede grønt mens kødet steger.
Stil pladen på mellemhøj temperatur.
Start med at stege kødet som skal være halvt så tykt som "oksekød i tern", det afgiver så lidt sky, når det er mørt så træk det op af siden, eller pil det op, og steg så de andre ting hver for sig. Peberfrugter f.eks skal have længere tid end champignoner......tilsæt lidt mere olie efter behov når der puttes nyt i, og pas på med salt da der kan være meget salt i soya.
Bruger Du bønnespirer kan de også blancheres et kort øjeblik, men de må ikke koge for længe med i slutprocessen.
Kødet kan forinden marinere i citronsaft hvis Du kan li` det.
Når det hele er mørt så skru ned for varmen, hæld det hele i, hæld lidt vand eller suppe på og lad det simre lidt under låg.
Du kan godt tilsætte lidt soya mens det simrer, men stil flasken ind på bordet hvis der er flere personer, så kan de selv hælde på efter egen smag.
Jeg har aldrig brugt en færdig opskrift, men blot taget hist og pist i supermakedet.
| |
|
Foreløbig tak,
jeg har fået mange fine asiatiske retter,
men der er noget galt med dit link, det rigtige er:
http://www.asiancooking.dk/
og gode retningslinier for fremgangsmåden med opdelinger og hurtig del stegning,
men jeg savner stadig en dedikeret fremgangsmåde med alt tilbehør til én ret,
måske får jeg den efter Banaby...
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 20-11-10 21:26 |
|
Hej Svend.
Når vi herhjemme laver laver vokmad...og det gør vi ofte bruger jeg alt kød.
Lige fra mørbrad til kalkunkød.
Skær det i små stykker og læg det event. i en lage med soya og hvidløg et par timer.
Kog nogle ægnudler så de er klar.
I voken steger du kødet. Når det er ved at være mørt skubber du det tilside.
Så putter du grøntsager i alt efter smag. Jeg vil indrømme at jer ofte bruger den vokblanding man køber færdig i Aldi eller Netto.
Når det er lynstegt kommer jeg kødet i sammen med ægnudlerne og kokosmælk.
Det suger en del mælk og så krydre du det efter smag.
Færdig mad på 15 min.
| |
| Accepteret svar Fra : smuller54 | Modtaget 145 point Dato : 20-11-10 21:49 |
| | |
| Kommentar Fra : Christa.N |
Dato : 20-11-10 23:20 |
| | |
| Kommentar Fra : Christa.N |
Dato : 20-11-10 23:35 |
|
Sorry smuller54
Det er muligvis det samme link du har givet ?
- p.t kan jeg ikke se det, da kvalimads hjemmeside er gået ned (men det er fra kvalimad står der på you tube)
| |
|
Tak for gode indlæg,
men vi brugte mere bambusskud og bønnespirer, og nogle små hvide knolde?
Og vi efter stegte selv kødet ved bordet med sprit under voken...
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 21-11-10 00:51 |
|
Citat og nogle små hvide knolde? |
Det må være vandkastanjer.......de smager ikke af noget som helst, men er dejligt sprøde.
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 21-11-10 01:38 |
|
Næsten alt kan laves i vok , ikke kun de fintskårne kød of grøntsagsting, der er nævnt i det foregående,
I sydøstasien koger man endda suppe i vok.
| |
| Kommentar Fra : Ericson |
Dato : 21-11-10 06:08 |
| | |
|
Tak for svaret smuller54.
Din opskrift ligner den min kone lavede mest.
Også tak til alle I andre for mange gode opskrifter...
| |
| Kommentar Fra : Ericson |
Dato : 21-11-10 09:57 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|