|
| Fif og gode idéer til hummer Fra : Klumme | Vist : 1267 gange 100 point Dato : 31-08-10 03:42 |
|
Skal have gæster til hummer. Nogen som har selvprøvede gode idéer til dip eller andet tilbehør.
| |
| Accepteret svar Fra : vagnr | Modtaget 100 point Dato : 31-08-10 06:18 |
|
Jeg lavede to danske hummere for små 14 dage siden, den ene flækket (efter et par minutters kogning, så den var død) og grillstegt, den anden kogt, hjemmebagte boller og en dip af mayo, rørt sammen med ligeså meget yoghurt, salt, en anelse chili og friskhakket esdragon, en flaske champagne, dejlig bryllupsdagsfrokost.
Dippen må endelig ikke være voldsomt krydret, hummersmagen er ret sart, og skal ikke druknes af en dip med masser af hvidløg, chili o. lign.
Husk at fjerne mavesækken ved hovedet, fjerne tarmen og knække kløerne, og god fornøjelse med gæsterne.
| |
| Kommentar Fra : pifo |
Dato : 31-08-10 06:26 |
| | |
| Kommentar Fra : lham |
Dato : 31-08-10 08:16 |
|
Husk at binde en kraftig ståltråd i hummeren før du klipper elastikkerne på kløerne og smider den på grillen så er den den nemmere at holde på risten og gillede elastikker smager ikke godt !!!
Nå seriøst .Som tidligere skevet hummerkød smager ikke af ret meget så alt det dipperi er kun til skade salt peber varme flutes og KOLD smør ( evt dildsmør-ikke hvidløg )
Forøvrigt vil jeg anbefale kabbekløer -meget bedre kødsmag og så trods alt billigere-dem vil jeg dog ikke grille.
| |
| Kommentar Fra : Klumme |
Dato : 31-08-10 08:26 |
|
Lyder spændende altsammen. Hummerne har jeg købt. 4 stk. på 600 - 700 gr for 400 kr. Det er vist en ok pris. Kan ose få krabbeklør til 100 kr pr. kg...men er det ikke sådan noget smuldrekød?? Har set dem blive spist på restaurant og de så ikke så spændende ud
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 31-08-10 08:49 |
|
Jeg købte kun hummer, fordi jeg ikke havde husket at bestille hele krabber, snasket indeni krabbens krop er meget lækrere end kløerne, man skal bare fjerne mavesæk og gæller, resten er mums.
Næste år vender jeg tilbage til krabberne.
Prisen på dine hummer lyder for godt til at være hvidt
Som sinius skriver, kan man bagefter koge skallen (efter de rigtige opskrifter skal man støde den i en morter, men det er svært at få en hummerklo ned i en morter, svitse det, brænde det af med cognac og koge i flere timer). Jeg nøjedes med at koge de hele skaller 3-4 timer, si, "fortynde" med ligeså meget piskefløde, smage til, suppen må godt være kraftig, smide lidt rejer i, og så var frokosten dagen efter også reddet, især hvis man husker at kalde det "Bisque d'homard". Man behøver slet ikke bornholmsk suppe, der er masser af kraft i skallerne.
| |
| Kommentar Fra : lham |
Dato : 31-08-10 09:11 |
|
GO WEST
her fås krabbekløer til under halvdelen at de 100 kr . Husk at små kløer smager bedst -store ser flottere ud !
Smuldrekød -det kan du have ret i -sådan lidt i størrelsesretning af små rejer, men en del af oplevelsen er jo også at deltage i at få hul på skallen og pille køddet ud af dyret-det kan der godt gå et par porseølstid med.
Vagn :Heroppe kan du få alle de krabbemaver du vil ganske gratis-har prøvet 2 gange men bryder mig ikke om det Skulle du have en opskrift så ja tak.
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 31-08-10 20:58 |
| | |
| Godkendelse af svar Fra : Klumme |
Dato : 09-10-10 23:07 |
|
Tak for svaret vagnr. Det var en ok middag, men men jeg er ikke sikker på jeg gider det hummeri en gang til. Der er ikke meget i sådan en krabat. En stump hale og så lidt klør, men brødet var godt. Nu har jeg lige fået 2 kg krabbeklør. Dem prøver jeg, og er det samme "succes" som hummerne, så tror jeg det blir en rejecocktail fremover
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 10-10-10 05:43 |
|
Selv tak, Klumme.
Selv foretrækker jeg hele krabber frem for hummer, men er også blevet glad for de store rå kinarejer, tøs op, pille skallen af (undtagen halespidsen), hvidløg og chili på(eller marinere kræene i olie med hvidløg og chili), hurtigt på en varm pande med lidt olie, serveret med fx en hjemmelavet guacamole, lidt brød og mere hvidvin, mums.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|