|
| Rørsukker Fra : bauchmann | Vist : 2942 gange 300 point Dato : 07-02-10 16:58 |
|
Hej
Er der nogen der ved hvilken forskel der er på alm. sukker og rørsukker.
Torben
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 07-02-10 17:13 |
|
Rørsukker er det sukkerprodukt, som udvindes af sukkerrør. Man hugger stænglerne om, fjerner bladene og bringer dem til sukkermøllen. Her bliver stænglerne knust, og den sukkerholdige saft bliver presset af i flere omgange. Derefter indkoger man saften til en klæbrig, brun masse, som forhandles under navne som melasse eller "honning". Ved fuldstændig inddampning krystalliserer sukkeret, og man får rørsukker, der forhandles "stødt", dvs. knust.
Rørsukker kan raffineres, sådan at man fjerner alt andet end det rene sukker. Det hvide, raffinerede sukker et ét af de mest solgte produkter på verdensmarkedet. Cuba og Indien er blandt de lande, der producerer mest rørsukker, men varen fremstilles i alle tropiske og subtropiske områder, hvor der kan skaffes vand nok.
http://da.wikipedia.org/wiki/R%C3%B8rsukker
| |
|
Cuba laver rørsukker og Cuba er det eneste land, så vidt vides, der stadig bruger DDT (dichlordiphenyltrichlorethan) til bekæmpelse af afgrødeinsekter!
MV2
| |
| Godkendelse af svar Fra : bauchmann |
Dato : 07-02-10 17:48 |
| | |
| Kommentar Fra : malmin |
Dato : 07-02-10 18:12 |
|
Rørsukker smager noget bedre end almindeligt sukker. Man kan ikke smage det i kaffe/te, men hvis man spiser grød og kommer sukker på, eller jordbær med sukker og fløde, så er sukker smagen virkelig god.
malmin
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|