|
|
samme spørgsmål to gange!
Hvorfor?
MV2
| |
| Kommentar Fra : Thyregod8 |
Dato : 02-01-10 14:04 |
| | |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 02-01-10 14:22 |
|
Som ans:
Hvilke ris brugte du?
| |
| Kommentar Fra : smuller54 |
Dato : 02-01-10 14:24 |
|
Citat Er du sikker på, at det er grødris, du har kogt ??? |
Ja, jeg sad med nøjagtig den samme tanke
Mine grødris, skal koge i 50 minutter i mælken, og jeg har gaskomfur. Derfor har jeg anskaffet mig en slags fordeler, som lægges ovenpå flammen, ligner lidt en gammeldags brødrister til komfur.
Det giver en meget svag varme, så det kun lige nøjagtig koger ganske lidt.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 02-01-10 15:07 |
|
Når det var jul sloges min søster og jeg om hvis seng der skulle bruges til gryden, mor havde jo planlagt at fjerne den ved vores sengetid
Utæt landarbejderhus med kun een kakkelovn, brrrrrrrrr !
Ris trækker jo ikke bare vand ved kogning, men også ved blødgøring, derfor høkassen.
| |
| Kommentar Fra : Hovgesen |
Dato : 02-01-10 15:33 |
|
Jeg vil nu ikke lade grøden stå i en høkasse eller under dynen så længe som i snakker om.
Jeg arbejder i et køkken og er jo nok lidt miljøskaddet i den retning, mht. at lade mad stå og smålumre og ikke køle det ned efter det er lavet.
Grøden til ris a la mande behøver ikke være fuldstændig udkogt. Men man må gerne kunne fornemme det er ris, uden der skal være bid i dem. Man kommer jo også mandler i, så der vil alligevel lidt "knas" i.
Det passer meget godt med de ca 50 min som smuller 54 skriver.
Jeg koger bare grøden op, slukker for komfuret, sætter et ur til 25 min. Det gentager jeg og grøden er færdig.
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 04-01-10 12:56 |
|
Selv tak, Thyregod8.
Når jeg har valgt høkasse/dynemodellen, er det mest fordi jeg har været ude for at risen brænder på ellers, sveden risengrød er ikke godt.
Og ja, jeg skulle have fået risen ud af dynerne før, men glemte dem, og næste morgen var de stadig for varme til at røre gryden, så jeg tror ikke de blev dårlige. I hvert fald fik jeg ingen klager efter julemiddagen
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|