/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Hvidkål
Fra : Højris
Vist : 2068 gange
100 point
Dato : 21-11-09 19:09

Hvad forskel er der på sommer og vinter hvidkål, altså det der bruges til stuvet hvidkål.
Jeg mener ikke at jeg kan se forskel, men det var min kære afdøde mor der hævdede at der var forskel. "På smagen"

Højris

 
 
Accepteret svar
Fra : Camillasmoster

Modtaget 110 point
Dato : 21-11-09 19:31

Sommerhvidkål er mere frisk og mild i smagen og hovedet er ikke så kompakt, som et vinterhvidkål.

Vinterhvidkål er mere "sejt" og kraftigt.

Håber, at du kan bruge dette.


Hanne

Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 21-11-09 19:40

Sommer hvidkål er lettere i det. Ligesom spidskål.
Et sommerhvidkål er typisk mindre end et vinterhvidkål. Vinterhvidkålen holder tilgengæld i længere tid.




Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 21-11-09 19:40

ja, jeg kan se Camillasmoster har svaret

Kommentar
Fra : Camillasmoster


Dato : 21-11-09 19:43

Ja, hi hi smuller54 - jeg var hurtigst på knapperne

Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 21-11-09 19:45

som altid Camillasmoster



Kommentar
Fra : Camillasmoster


Dato : 21-11-09 19:47

Nah, det ved jeg da ikk'....... du skal nok få held af at give mig baghjul

Kommentar
Fra : vagnr


Dato : 21-11-09 20:08

En rose er en rose er en rose, som Gertrude Stein sagde.

Nu siger specielt de unge potato, potæto, eller i den danske version, kartoffel, kartoffel.

Der er, som de to damer (det går jeg lissom ud fra) har nævnt, lidt forskel, men både sommer- og vinterhvidkål, samt spidskål kan bruges til det samme, stuvet, råt (sommer- og spids er dog bedst her, spidskål bruger jeg tit som salat), coleslaw, svitset, i en hjemmelavet forårsrulle, kåldolmer osv.

Savoykål fungerer på samme måde, men ser meget sjovere ud!

Kommentar
Fra : smuller54


Dato : 21-11-09 20:09

http://jonaskogebog.blogspot.com/2008/07/letstuvet-sommerhvidkl.html


måske lidt inspiration. Ved godt at det ikke lige er helt i relation til spørgsmålet, men kunne ikke li´la´vær

Kommentar
Fra : dova


Dato : 21-11-09 23:47

Den væsentligste forskel på de to er holdbarheden.

Vinterhvidkål kan gemmes meget længe mens sommerhvidkål har en meget begrænset levetid, fordi det indeholder mere væske

Kommentar
Fra : Krummen


Dato : 22-11-09 00:12

Vinterhvidkål er lidt sødere..... synes jeg

Kommentar
Fra : Jimmy17


Dato : 22-11-09 07:09

Så blev der også gjort kål på det spørgsmål



Godkendelse af svar
Fra : Højris


Dato : 24-12-09 11:49

Tak for svaret Camillasmoster.
Ja tak for det, jeg fik så fat i et vinter hvidkål og min Tobington blev aldeles vellykkedet.
Opskriften, på opfordring
Glædeligog Højris


Kommentar
Fra : Camillasmoster


Dato : 24-12-09 23:36

Jeg vil gerne se opskriften - aner ikke, hvad det er

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste