|
| Tørrede krydderurter. Fra : vedikkealt | Vist : 1642 gange 100 point Dato : 26-07-09 08:41 |
|
Er der overhovedet noget næring / vitaminer tilbage i alle disse forskellige frysetørrede krydderier som er på markedet i dag.
Selv bruger jeg en del til brød bagning og drysser på i rigelige mængder på mit smørrebrød.
Jeg gør det efter devicen...hellere det end ingenting...
God søndag fra vedikkealt
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 26-07-09 08:53 |
|
Det er vel begrænset hvor meget næring man får fra krydderurter, og vitaminerne forsvinder helt, samt halvdelen af smagen.
Det er dog ikke alle kryderrier der smider smagen, frysetørret rosmarin f.eks kan stadig smage igennem
Hvad angår spor-stofferne vil jeg tro at de bibeholdes til en vis grad, f.eks det meget jern i persille, hvidløg beholder også de lægelige egenskaber når det bliver tørret og indgår i både madlavningsprodukter og urtemedicin.
| |
| Accepteret svar Fra : troldenesdhb | Modtaget 110 point Dato : 26-07-09 08:57 |
| | |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 26-07-09 09:15 |
|
Hej med dig.
Du kan roligt tørre og gemme dine krydderurter til vinteren.
Jeg har altid gjort det. Blot tørre jeg mine i ovnen og gemmer på glas.
Ingen problemer og bare brug løs af dem.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 26-07-09 10:09 |
|
Ovntørrede rødder fra porrer kan også fint gemmes.
Jeg søger nu altid at få fat i friske, selvom frisk italiensk persille smager som vinden blæser.
| |
|
Nu var besvarelse nr. 3 jo det rigtige, så pias kommentar er da ok. Det er bare en vidreudvikling af emnet. Men læs nr. 3 og det tilhørende link, så er det rigtige svar der.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 26-07-09 13:23 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|