|
| Mad fra Naturen Fra : DrDexter | Vist : 1056 gange 100 point Dato : 21-06-09 23:22 |
|
Hej =) jeg er en person som elsker at lave mad, og er nu gået lidt igang med ting fra naturen.
intil videre har jeg lavet hyldeblomst saft, sirup og "snaps" og har fundet et birketræ jeg vil tappe lidt fra selvom det ikke helt er sæson for det. Det jeg egenligt søger er nogen der kan fortælle mig hvad jeg ellers kan finde (bor i højbjerg ved århus) i naturen der kan bruges til noget spænnende i madlavningen. (evt om der er nogen steder hvor en 26 årig kan lære noget om det)
Skal lige nævnes at det IKKE omhandler bær og brændnælder og diverse salater som jeg søger.
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 22-06-09 05:45 |
|
Der er langt mere end man lige kan remse op her, alt fra små skud af skvalderkål og mælkebøtter, over snapseurter (og-bær), tang, muslinger og strandkrabber til svampe, orker du er der også vinbjergsnegle (har gjort det en gang, gør det aldrig mere, som Steinbech skrev engang, "hvis man gjorde lige så meget ud af en gammel sko ville den smage lige så godt"), selv hallucinogener har vi vildtvoksende.
Men, som i så mange andre forhold, er man nødt til at sætte sig lidt ind i tingene, man skal nødig komme hjem med en snehvid fluesvamp i den tro det er en champignon, så en tur på biblioteket og låne bøger er et godt sted at starte, og specielt med svampene er det bedst at begynde med en svampetur med kendere.
Der er lige kommet en ny bog, Vorherres Køkkenhave, skrevet af en tidlige hjemløs, der har levet af det han kunne finde i naturen, jeg har ofte læst hans klummer i hjemløsebladet "Hus forbi", men dog endnu ikke læst bogen
http://huskebloggen.blogspot.com/2009/05/vorherres-kkkenhave.html
God fornøjelse
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 22-06-09 08:25 |
|
Snegle, tilberedt rigtigt, og ristede myrer der har et stort indhold af proteiner.
Men det skulle måske være vegetarisk ?
| |
| Kommentar Fra : EA_HS |
Dato : 22-06-09 12:12 |
|
Citat Hej =) jeg er en person som elsker at lave mad, og er nu gået lidt igang med ting fra naturen. |
sku' da ellers mene ALT,.. kommer fra naturen,.. selv det unaturlige / syntetiske,
lige bortset fra "månesten" 'meteoritter' og andre 'gaver' fra rummet,.. (er vel også natur)
mener du 'gratis ting',.. 'sunde ting',.. 'vegetariske ting',... der er mange 'ting' i naturen,
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 22-06-09 12:31 |
| | |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 22-06-09 12:46 |
|
>Nordsted1
Syntes du det var umagen værd med sneglene? Vores sommerhus vælter med dem, jeg må omhyggeligt flytte dem når jeg slår græs, kunne sagtens få et par dusin hver gang, men gider ikke.
Først skal de gå i kasser uden mad nogle dage, så skal de smides i kogende vand, så vippes ud af huset med en kødnål, skrubbes ren for grøn slim med en børste, koges i en hvidvinslage (court boullion, når det skal være fint) flere timer, mens man fortvivlet prøver at rense sneglehuset indvendigt, så tilbage i sneglehuset, fylde efter med hvidløgs/persillesmør, drysse med lidt rasp og så i ovnen. Så smager de af viskelæder med hvidløgssmør
De er meget hyggeligere at kigge på i haven som levende, i går så jeg nogen der var ved at parre sig, dog for lidt action til at jeg gad kigge mere end 2-3 timer
| |
| Kommentar Fra : frieda |
Dato : 22-06-09 15:55 |
|
Undskyld, men kan altså ikke lade være med bare at sende en lille hilsen til én i Højbjerg.
Der voksede jeg nemlig op
Har boet i udlandet i mange år.
Højbjerg (Skidenpyt ) er et dejligt sted.
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 22-06-09 17:57 |
|
Vagnr
Citat Syntes du det var umagen værd med sneglene? |
Nej det syntes jeg ikke det var... og så var de tilmed dumme.
Når det blev regnvejr,kunne de ikke finde ud af at kravle op eller under tag... kollektivts selvmord
Det sjoveste var nok, da vi ville begynde at have dem, vi kendte ingen vi kunne få fra, så vi var på bibliotet og kunne læse os til, at de ofte var at finde ved gamle slotsruiner/borge... så iiih hvor blev vi kultureller, da vi skulle på sneglejagt
Citat De smager så englene synger. Det er lige så godt som kalvekød. |
Det sagde sneglespiserne også... men jeg kunne ikke få mig selv til at spise dem, bare tanken om stanken, kunne få mig til at miste appetitten
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 23-06-09 13:41 |
|
Citat Og, hvor mange gange har du så lavet snegle fra grunden, |
Det har jeg rent faktisk gjort
Både herhjemme hvor jeg etablerede en sneglefarm og i Frankrig.
Jeg har haft vinbjergsnegle i 6 år.Men skilte mig af med dem da vi flyttede til byen.
Sååå kom ikke her du
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 23-06-09 13:43 |
| | |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 23-06-09 14:30 |
|
>Ok, Piaskov, du er jo den rene ekspert kan jeg forstå
Men for mig, der har boet i Frankrig og spist masser af vinbjergsnegle, blev den sidste gang alligevel da jeg lavede dem selv (35 år siden) på et kollegieværelse.
I aften skal vi have lidt gæster, og til den obligatoriske afslutning på måltidet med jordbær, fløde og is skal vi have friturestegte hyldeblomster. Asparges til forret er også obligatorisk, sæsonens sidste dag
Man skal spise sæsonens danske produkter og gerne "fange" det selv i naturen.
| |
| Godkendelse af svar Fra : DrDexter |
Dato : 02-07-09 20:29 |
|
Tak for svaret gedestalden.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|