[B]Cafe á l'orange[/B]
Ingredienser (til 4. personer):
1,2 dl / ½ kop piskefløde
2 spiseskefulde flormelis
1 teskefuld reven appelsinskal
6 dl / 2½ kop varm kaffe
1½ dl / 2/3 kop likør med appelsinsmag (Grand Marnier, Filfar eller Cointreux)
4 strimler appelsinskræl til pynt
1. Pisk piskefløden stiv i en ren skål. vend flormelis og reven appelsinskræl i.
2. Stil skålen i køleskabet i 30 minutter, eller til balndingen er så fast, at der kan ligge en strimmel appelsinskræl ovenpå.
3.Fordel den sorte kaffe ligeligt i høje glas, og rør ca. 2 spiseskefulde af likøren i hver. Læg afkølet flødeskum på toppen, og læg en strimmel appelsinskræl på flødeskummet. Serveres straks.
[U]Varm mintjulep[/U]
Ingredienser (til 2. personer):
1-1½ dl bourbon
1/3dl / 2 spiseskefulde sukker
4½ dl / 2 mindre kopper varm, stærk sort kaffe
1/3 dl / 2 spiseskefulde piskefløde
2 kviste mynteblade til pynt
1. Kom bourbon og sukker i to opvarmede, store vinglas. Tilsæt den varme kaffe, og rør rundt for at opløse sukkeret.
2. Læg fløde på toppen ved at hælde den over bagsiden af en ske. Rør ikke rundt. Pynt med et mynteblad.
(I stedet for bourbon kan anvendes f.eks. Southern Comfort eller Wild Turkey. Begge dele vil give en helt anden smag.)