|
| Kommentar Fra : CCjunior |
Dato : 09-03-09 18:32 |
|
For at mørne kødet.. Man smadre de sidste sener og benstumper eller hvad der nu er tilbage
og det gør dem mere møre
( siger min slagter )
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 09-03-09 18:32 |
|
Jeg kan ikke svarere på dit spørgsmål, men har lige et tillægsspørgsmål - hvis jeg må??
Hvorfor hedder det en ko når den går på marken, men en okse når den ligger i fryseren?
| |
| Kommentar Fra : vagnr |
Dato : 09-03-09 18:39 |
|
Jeg går ud fra at det du mener er, at når man former hakkebøffen plejer man at hakke den let med en kniv?
Det holdt jeg op med for mange år siden og har aldrig kunnet mærke forskel, bøfferne falde alligevel ikke fra hianden, og er ligeså møre. Desværre laver jeg efterhånden sjældent hakkebøf, fordi man nu skal genenmstege hakket kød, og gennemstegt hakkebøf er ikke spændende!
Og til Nordsted1, hvor godt tror du ko ville sælge?
Okse lyder meget mere af kødkvæg end udslidt malkeko, men jeg har en fornemmelse af du selv kendte svaret
| |
| Kommentar Fra : hawaii7 |
Dato : 09-03-09 18:41 |
|
Ja sådan er der mange mærkelige ting.
Hvad har en benløs fugl med fugl at gøre?
hawaii7
| |
| Kommentar Fra : granner01 |
Dato : 09-03-09 18:57 |
|
Sønder:
Du hakker en hakkebøf efter du har kommet krydderier på den, så hakker du fordi krydderierne skal ned i bøffen og ikke bare ligge på overfladen. Derfor hedder det en hakkebøf.
Norsted1:
Jeg tror det okse hos slagteren fordi nogen har set en fordel i at lige meget hvor gammel og sej en ko er, eller en kastreret tyr, så kan kødet spises. Og så kalder de det bare oksekød fordi vi ikke skal protestere over hvad oksekød egentlig er.
Det er mit bud.
| |
| Kommentar Fra : k1975 |
Dato : 09-03-09 19:01 |
|
Jeg ved ikke hvorfor man hakker en hakkebøf. Men hakker man ded ikke, så har jeg da oplevet at bøffen hæver. Når der så bliver sat kniv og gaffel i, svup og "væden" ud på tallerkenen. Bøf i halv størrelse
Når jeg "hakker" bøffen, så "kryber" den ikke så meget. Sur over alt det kødet bliver pumpet med.
Citat Hvorfor hedder det en ko når den går på marken, men en okse når den ligger i fryseren? |
En okse er en en ko, tyr el. kvie der bruges som slagtekvæg.
En ko er hunnen hos kvæg og andre okser.
| |
| Kommentar Fra : granner01 |
Dato : 09-03-09 19:01 |
| | |
| Kommentar Fra : tjasse |
Dato : 09-03-09 19:10 |
|
En ko er en ko til den dør
Eet skridt frem og to til-bage
til der hvor jeg var ligefør
Uhhh… Såd’n er det ofte med køer.
Hakkebøf er vel fordi det er HAKKET kød, og ikke et helt stykke kød fx. engelsk bøf ???
| |
| Kommentar Fra : Sønder |
Dato : 09-03-09 19:14 |
|
-så skulle det altså oprindeligt have heddet hakke tbøf?
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 09-03-09 19:14 |
| | |
| Godkendelse af svar Fra : Sønder |
Dato : 09-03-09 19:26 |
|
Tak for svaret tjasse. Ja i denne tråd må det vel være passende med en "studehandel"
For øvrigt tror jeg dit svar måske er det rigtige, selv om vi ikke har set nogen beviser.
For øvrigt burde det vel hedde "kandufindeudafdet.dk" ?! Der er få, der rent faktisk ved noget og mange der er rigtig gode til at finde ud af det. Og hvad kan vi så lære af det???
God appetit!
| |
| Kommentar Fra : piaskov |
Dato : 09-03-09 19:47 |
| | |
| Kommentar Fra : Sønder |
Dato : 10-03-09 09:39 |
|
snerose: undskyld, var jeg for hurtig til at afslutte?
Det kunne være sjovt at vide: Hvor ved du det fra? din mor/bedstemor/egen erfaring/læst i en bog/ etc... Mon der egentlig er nogen, der ved det?
Med al respekt
Sønder
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|