/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
sylting henkogning af pærer
Fra : 1133
Vist : 3127 gange
100 point
Dato : 17-08-08 12:19

hej hun sidder og kigger opskrifter på henkogning og syltede pærer
en god opskrift søges
der må da være en der har en god gammel opskrift
for hun vil ikke lytte til mine idder

 
 
Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 17-08-08 12:28

lav dem selv så eller find en stavekontrol imens .........> idder`????

Accepteret svar
Fra : modersvilje

Modtaget 110 point
Dato : 17-08-08 12:33

Syltede pærer (ca. 1 liter)
1 kg pærer
500 g melis
½ dl. eddike
2 dl. vand
1 tsk. flydende atamon
Pærerne vaskes, skrælles og kan syltes hele. stilken og blomsten skæres væk eller pærerne flækkes og kernehuset fjernes .
Sukker, eddike og vand koges til en lage, hvori pærerne koges ganske sagte, til de er møre. De lægges i varme, atamonskyllede glas. Lagen koges ind 3 – 5 min. tilsættes atamon og hældes over pærerne. Glassene lukkes til med det samme.


Kommentar
Fra : Nordsted1


Dato : 17-08-08 12:34


Denne er vist den samme som i - den grønne syltebog-?som jeg plejer at benytte mig af

Syltede pærer (ca. 1 liter)



1 kg pærer

500 g melis

½ dl. eddike

2 dl. vand

1 tsk. flydende atamon



Pærerne vaskes, skrælles og kan syltes hele. Da må stilken skrabes og blomsten skæres bort. Pærerne kan flækkes og kernehuset bores ud med et græskar bor eller en teske. Sukker, eddike og vand koges til en lage, hvori pærerne koges ganske sagte, til de er møre. De lægges i varme, atamonskyllede glas. Lagen koges ind 3 – 5 min. tilsættes atamon og hældes over pærerne. Glassene bindes til med det samme.



Det lyder måske underligt med eddiken, men den smages ikke,

Og så et par skiver vanilleis, og lun chokoladesovs

http://www.gamledanskeopskrifter.dk/page849.html

Der er rigtigt mange muligheder herhttp://www.google.dk/search?hl=da&q=syltede+p%C3%A6rer&meta=


Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 17-08-08 15:01

1133 jeg er lige blevet sendt herind for at undskylde min bemærkning - ok jeg kan godt se den kan virke uforskammet - men det var bestemt ikke hensigten - jeg synes bare det så sjovt ud

sorry

Kommentar
Fra : valde.


Dato : 17-08-08 17:24
Kommentar
Fra : aasenissum


Dato : 17-08-08 19:07

mon denne opskrift er gammel nok - den er fra md. jensens koge- og syltebog fra 1904. købt for en femmer på et loppemarked. mon madammen er mor til frk. jensen?

syltede pærer:

alle slags pærer kan anvendes, men de må ikke være fuldkomne modne. de skrælles og hvis de er store, skæres de i to stykker. kærnehuset ud. 1 pund (500gr.) pærer. 1 pund sukker koges til sirup med 1 pægl vand (0,2415 l). pærerne koges med, til de er møre. de lægge op på et dørslag (si). saften koges nmed et tykke vanilie og skummes indtil den er klar og godt jævn. når den er kold, hældes den over pærerne, som nu er lagt i syltekrukker. bindes til næste dag. hvis de skal bruges til steg kan der tages 1/4 pægl eddike til hvert pund bær.
jeg har oversat det meste til mere nutidig dansk, så jeg ikke får smidt en stavekontrol i hovedet
... de ere lagte - man maa - 1 Pægl Vand osv.

de pærer, som vi har i haven ku' godt risikere ovennævnte behandling.



Godkendelse af svar
Fra : 1133


Dato : 18-08-08 13:40

Tak for svaret modersvilje.

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408921
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste