Den her opskrift er fandemig go
Type: Hovedret
Tilberedningstid ialt: 7 timer
Arbejdstid: 20 min
Ingredienser: 5---12345678910 pers.
1 stk hel and (Læs om)
3 tsk køkkensalt (Læs om)
3 tsk peberkorn (Læs om)
1 pose frisk Legro koriander (Læs om)
4 forårsløg (Læs om)
1 1/2 tsk frisk ingefær (Læs om)
1/2 tsk five spices
1 spsk honning (Læs om)
1 spsk tør sherry (Læs om)
2 spsk sesamolie (Læs om)
1 spsk sojasauce (Læs om)
1/2 tsk paprika (Læs om)
Fremgangsmåde:
-Gnid anden med salt overalt. Rist peberkornene på en tør pande i et par minutter. Knus dem herefter i en morter. Vask og tør den friske koriander og hak blade og stængler. Hak forårsløgene fint.
-Bland alle de andre ingredienser og gnid anden udvendigt og indvendigt med blandingen. Læg forårsløg ind i anden. Pak den marinerede and ind i folie eller plastik og lad den marinere koldt i mindst 4 timer.
-Tænd ovnen på 180°C. Fyld en bradepande halvt med vand og sæt en rist oven på den. Læg anden på risten med brystet opad. Giv først anden 30 min., tag den så ud og dæk den med folie. Giv den 30 min. mere. Skru varmen ned til 150°C, læg anden med brystet nedad og giv den 30 min. Vend anden igen og giv den 30 min. mere. Fjern folien og giv til sidst anden 15-20 min. at brune i.
-Traditionelt spises anden som fyld i "mandarin-pandekager" sammen med blommesauce. Den kan også spises med hvide ris og en grøntsagsret som tilbehør.