|
| syltede rødbeder... Fra : missjosephine | Vist : 4327 gange 50 point Dato : 03-04-08 16:21 |
|
hej...
jeg er endelig kommet i besiddelse af rødbeder i vaccumpakket tilstand...de er kogte...
da jeg er totalt tosset med syltede rødbeder, vil jeg rigtig gerne en kan fortælle mig hvordan je gør..har glemt alt om det, da det er en del år siden jeg sidst har gjort det selv...dem man ka købe i DK er jo fremragende på glas...og min elskede hjælpsomme moster lever ikke mere...
ydermere har jeg jo forhåbentlig friske rødbeder til efteråret..så der skal også syltes til vinterforrådet...
tak....miss.j.....
| |
| Accepteret svar Fra : Nordsted1 | Modtaget 60 point Dato : 03-04-08 16:22 |
|
Syltede Rødbeder
1 kg rødbeder
½ l eddike
ca. 200 g sukker
3 - 4 hele nelliker
1 stk. peberrod
Små rødbeder er bedst, og størrelsen bør være ensartet, for at give en ens kogetid. De vaskes godt og intet må skæres af, da de ellers vil miste saft og kraft. Rødbederne koges i rigelig saltet vand ½ times tid, større rødbeder op til en times tid. Vandet hældes fra og de spules over med koldt vand. Lad dem stå i vandet til de er kolde. Skrællen kan derefter gnides af med de bare fingre.
Eddiken bringes i kog og sukker, nelliker tilsættes. Rødbederne skæres i skiver og lægges i glas eller krukker og den kogende eddike hældes over. Lagen skal dække rødbederne helt. Peperrod kan tilsættes, men det er en smagssag, i så fald skal den skæres i skiver og lægges i sammen med rødbederne. Af hensyn til holdbarheden er det en god ide at tilsætte en lille smule atamon, så kan de holde sig i årevis.
herfra
http://www.gamledanskeopskrifter.dk/page81.html
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 03-04-08 16:26 |
|
Hvor pudsigt at du lige spørger nu, jeg sad netop og studerede de gamle opskrifter. For ikke så lang tid siden talte jeg med mine forældre om gamle madopskrifter, bl.a. kørvelsuppe, vi kunne alle huske at vi havde spist det - i gamle dage - men vi kunne ikke huske om vi kunne li' det eller ej.
Vi har så kikket i samtlige frysediske hos købmændene uden held. Min far så har fundet et sted hvor han kunne plukke det, så idag skulle vi gøre forsøget. Vi var godt nok spændte på hvad vi syntes om det, men vi blev da alle enige om, at den kunne vi godt li Næste gang skal vi prøve med - grønlangkål -
Når du begynder at dyrke dine rødbeder selv, så kan du også godt sylte de små rødbeder man normalt smider ud når rækkerne skal udtyndes. Du kan bare lade være med at skærer dem i skiver, på den måde går intet til spilde.
Eller du kan bruge dem i en rødbedesalat
| |
|
det har jeg også spist og med glæde...
faktisk har jeg flere steder i kbh. set frossen kørvel..i kvickly f.ex....så det kan altså godt fås....
glæder mig til at lave rødbeder....uhmmmmmmmmm er helt tosset med dem..har lige spist en mad med rødbeder på..fandt dem på glas i et af de der tyske supermarkeder je ghader, men de har ting jeg ellers ikke kan finde andre steder...ordentlig rugbrød f.ex...
hejsa...j.
| |
|
forresten de rødbeder je ghar fundet i vaccumpack er kogte....j.
| |
|
NEJ DA!!!
kogte rødbeder er ikke forkert at spise, hvis man kan li' dem, det kan jeg skam også godt li'..,
men nu er det sådan, at jeg nærmest er afhængig af syltede rødbeder og har været det hele livet..og ikke sådan lige kan få dem hernede...og jeg vil gerne lave dem selv, når nu jeg har muligheden.
rå revne rødbeder er også meget lækre sammen med revne gulerødder og appensin saft..mums....
men bliv ikke bange på w.c.'et, da urin og andet godt kan blive rødt.....j.
| |
|
Citat forresten de rødbeder je ghar fundet i vaccumpack er kogte....j. |
Jamen det gør det da bare nemmere
Her får du så opskriften på: ( du springer så bare punkt 1. over)
Rødbeder med citron og kanel
Ingredienser:
4 1/2 dl hvidvinseddike
2 citroner
2 gule løg
2 spsk. sukker
1 stang kanel
1 kg kogte rødbeder
Fremgangsmåde:
1: Ensartede rødbeder vaskes og toppen skæres af. De skal koge ca. 45 minutter til en time i letsaltet vand, alt efter størrelsen. Hæld koldt vand over.
2: Hæld eddiken i en gryde. Skyl citronerne, skær begge ender af og skær resten i tynde skiver. Fjern alle kerner. Pil løgene, skær også enderne af dem og skær resten i skiver. Kom citronskiver, løg, sukker og kanel ned i gryden og bring eddiken i kog. Lad det koge et par minutter.
3: Tag forsigtigt citron- og løgskiverne op og læg dem på en tallerken. Gem eddiken. Flå rødbederne og skær dem i skiver. Pak glassene med rødbedeskiver, et par stykker af gangen, derefter et tyndt lag citronskiver, rødbeder, et tyndt lag løg, osv. Bring eddiken i kog og hæld dem over rødbederne. Bind straks glassene til.
Meget nemt og smager så englene synger
| |
| Kommentar Fra : Keldd |
Dato : 03-04-08 19:57 |
|
Rødbeder købes i Kvickley, 1,5kg 16,85, sidst set for ca. 1 måned siden, og det var de aflange så alle skiverne bliver næsten ens.
Kog dem i letsaltet vand, 1 spisekefuld salt pr l vand, 45min. er fint.
Det kogende vand hældes fra, og sættes straks under rindende koldt vand.
Ved denne behandling får rødbederne et chok, cellerne sprænges og de bliver møre,
og skallen er lige til at gnide af, flås hedder det også.
Selve opskriften:
1 Kg rødbeder
3/4 l eddike
400gram sukker
100gram puddersukker
1 stor spiseskefuld kommen
Eddike og sukker gives et opkog, rødbederne kommes i, og bringes igen i kog.
Kommes i atamonskyllede glas, og låget kommes på, når du ikke brænder fingrene.
Røbederne skæres i skiver med en GLAT kniv så de ikke kommer til at minde om de
væmmelige fabriksfremstillede.
Og mine damer og herrer, læg især mærke til mængden af sukker, det er som det skal være,
i det hele taget i dag, bliver der ikke brugt sukker nok når der syltes, sundhedsfanatikere, har virkelig gjort skade. Alt hvad man køber, af syltede ting bliver mishandlet på det groveste, og
tilsat mystiske ting og sager, find de gode gamle opskrifter, og undgå at blive forgiftet.
Jeg garanterer for, at de syltede rødbeder her, er vær at sætte på bordet, måske der skal laves et par glas uden kommen, enkelte kan måske ikke lide det.
Kommen kommes i, efterhånde som rødbederne kommes i glassene.
Hilsen Keldd
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 03-04-08 20:15 |
|
Saften fra hjemmelavede rødbeder bruges jo også til at farve rødkålen til jul, hvis man laver den selv.
Som Keldd nævner skal glassene skylles i Atamon men man skal ikke tilsætte det i saften, i gamle dage hvor man henkogte og heller ikke havde Atamon brugte man koghedt vand til at skylle henkogningsglas og mens de var gloende puttede man så indholdet i og lukkede med gummiring og låg. Vacummet efter nedkølingen gjorde så at der var 120% lukket.
Indholdet fejlede intet efter flere år men kunne dog komme til at smage gammelt.
Undtaget min mors hjemmesyltede kirsebær, det var ligesom årgangsvin at smovse i.
| |
|
der er dælme langt fra mig og til kvickly....1700 km cirka.....
og vil nu allerhelst ha dem fra grønthandler eller de selvdyrkede.....det er jeg jo igang med ...derfor en opskrift....og ligenu fås ikke friske rødbeder, da det er en efterårsgrøntsag....
tror nu je gholde mig tiul den 1.opskrift...den lyder mest som den min far og mor i sin tid brugte...bare de ikke blir for søde, for det er jo netop det syrlige jeg er ude efter...ikke for meget af det der sukkerstads....det må jeg egentlig slet ikke få...forbudt forbudt...meget forbudt....
så tqak..ikke flere....venligst mig...j.......
| |
|
ps..og alt det der med atamon og den slags DET VED JEG GODT..jeg skulle kun bruge en opskrift....og skal så til at finde ud af hvad atamon er for noget hernede.....det har jeg nemlig heller ikke set på hylderne.....
tak for svarene...ciaoooooooooooooooooooooooooooooooo..j.....
| |
|
Tak for svaret Nordsted1.
| |
| Kommentar Fra : Keldd |
Dato : 03-04-08 20:23 |
|
Der er da ikke noget i vejen med sukker, at i er blevet tvunget til ikke at
spise det, er da en skam.
Hilsen Keld
| |
|
nej det er ikke en skam hvis man ´har diabetes....så er sukker forbudt...
miss.j.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|