/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Gotakrans
Fra : Fynboerne
Vist : 1122 gange
100 point
Dato : 27-01-08 19:32

Hej.
jeg har snakket med en ældre dame og hun har fortalt, at hendes mor bagte noget der hed en Gotakrans. Ved ikke om det staves rigtig. Jeg har søgt på nettet, men der kommer ikke noget frem. Det skulle være noget med en krans, der blve bagt i en ranform(tror jeg) og så flækket og lagt sammen med en eller anden slags cteme.
Er der nogen her der kender sådan en opskrift?

 
 
Kommentar
Fra : miritdk


Dato : 27-01-08 19:42

hmm ved ikke om det er korrekt - husker noget og navnet og fik et flashback til min gudmor der bagte en krans - netop i randform - med råcreme og røde bær - det skulle symbolisere et eller andet - husker ikke præcist hvad.
Jeg kan i hvertfald huske at hun altid brugte kirsebær og en sjælden gang jordbær.

godt nok læææææææææænge siden

Accepteret svar
Fra : HelleBirgitte

Modtaget 110 point
Dato : 27-01-08 19:44

Gotakage? Navnet kender jeg ikke. Men kom til at tænke på denne gamle opskrift, der stammer fra Amo opskrifterne. Det er en krans, bagt i randform, flækket og lagt sammen med flødeskum + frugter. Selvfølgelig kan man bruge creme istedetfor.

http://www.bettemug.dk/opskrift-formkager004.html#FORFRISKENDE__FRUGTRAND_

Kommentar
Fra : Fynboerne


Dato : 28-01-08 14:19

Hej HelleBirgitte
Det er vist slet ikke sådan en kage, så jeg venter lidt og ser om der kommer andre på banen.
Kan da være jeg skulle prøve at bage den alligevel.

Kommentar
Fra : HelleBirgitte


Dato : 28-01-08 14:31

ja du skulle prøve den, meget lækker

Kommentar
Fra : Fynboerne


Dato : 29-01-08 13:01

Hej.
Ja, nu har jeg søgt andre steder og har fundet en gammel bagebog og var heldig.
I får opskriften her.

Gotakrans.
125 g margarine, 125 g sukker, 3 æggeblommer + hvider, 125 g mel, 65 g kartoffelmel, 1/2 tsk. bagepulver.
Smørcreme af: 65 g margarine, 65 g palmin, 25 g flormelis, 1 æggeblomme.
Nougat af: 75 g sukker.
Margarinen blødgøres og røres derefter hvidt med sukkeret, æggeblommerne tilsættes, og der røres godt. Melet og bagepulver sigtes i dejgen, og de stiftpiskede hvider vendes forsigtig i.
Dejgen fyldes i en smurt randform, bages i 20 min. til 1/2 time.
Når kagen er afkølet, tages den af formen.
Når den er helt kold, flækkes den og smøres indvendig og udvendig med smørcreme. Knust nougat strøs på kagen.

Der står ikke noget om i bagebogen, hvad temperatur den skal bages ved, da jeg tror de brugte komfur og ikke havde termostat på ovnen på det tidspunkt, hvor bagebogen var fra.
"Mesterkokkens bagebog"


Kommentar
Fra : HelleBirgitte


Dato : 29-01-08 13:07

Der var du da heldig
Mon ikke du skal bage den på 200 grader? Jeg syntes nu ikke det lyder så rart med palmin i smørcremen

Kommentar
Fra : Fynboerne


Dato : 29-01-08 13:16

Det med palminen er heller ikke noget for mig, syntes også det lyder lidt vammelt, men har skrevet den af efter bogen. Jeg tror også det er omkring de 200 grader, eller lidt mindre med varmluft.

Godkendelse af svar
Fra : Fynboerne


Dato : 30-01-08 12:55

Tak for svaret HelleBirgitte.
nu vil jeg lukke denne tråd ned og du får point for den opskrift du har sendt link til, det var ikke den jeg søgte, men sikkert en god kage.
Håber der er andre der kan få glæde af opskriften på Gotakransen.

Kommentar
Fra : HelleBirgitte


Dato : 30-01-08 13:11

Tak skal du ha´ håber kagerne smager

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408921
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste