hmm... Færdigkøbt risengrød er der salt, det skal der ikke være til risen a la mande!
Min mormor lærte mig høkasseerstatningen.
I gamle dage brugte man det, at man køgte grøden op, og satte det i en høkasse. Så kunne det i ro og mag koge færdig, uden strøm og ret meget omrøring.
Idag kan hvor jegikke tror nogen har en høkasse, kan man koge grøden op, pakke den ind i et stort badelagen og sætte gryden i sengen under dynen. Det giver samme resultat.
Den skal stå nogle timer (alt efter portionsstr), og bliver færdig af sig selv.
Det kan laves dagen før. Ikke tidligere. Jeg ville heller ikke fryse det.
Dagen efter om morgenen laves det til ris a la mande.
Min opskrift er, at skifte 1/3 af mælken ud med vand. Så sparer man kalorier, og det brænder ikke så hurtigt på. Men grød af vand, mælk og grødris.
Det skal være en rimelig tyk grød. Fløden fortynder jo.
Det er ikke så besværligt. Men evil man ikke bruge tiden er der kun en udvej. Færdigkøbt ris a la mande.