|
| småkager Fra : thoftdahl | Vist : 1227 gange 50 point Dato : 30-11-07 15:24 |
|
hej derude er der en der kan hjælpe mig med opskriften på småkager hvor der kommes æggehvideglasur og en mandel ovenpå som der også skal bages i ovnen
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 30-11-07 15:56 |
|
Mon det er "Jødekager" du tænker på??
Ingredienser: Dej:
250 g Hvedemel.
½ tsk. bagepulver.
1 tsk. vanila.
175 g smør eller margarine.
1 æg.
125 g sukker.
1 tsk. citronessens.
Pensling:
sammenpisket æg + vand.
Pynt:
2-3 spsk. sukker.
1 tsk. kanel. evt.
3-4 spsk. finthakkede mandler
Mørdej: mel bagepulver og vanila sigtes sammen et par gange. Kold smør hakkes i. Æg sukker og citronessens røres til ægggesnaps hvormed melet samles. Dejen stikkes ud i runde takkede kager der stilles på smurte plader og pensles med æg. Sukker og kanel blandes og drysses på. Lidt finthakkede mandler kan lægges midt på hver kage. Pladerne sættes i forvamet ovn.
Bagetid: ca. 8 min. ved 200 grader.
Tips:
Dejen kan evt. stilles et koldt sted, inden den rulles ud. da dejen kan være lidt svær at arbejde med ellers.
Smutning af mandler:
Mandlerne puttes i kogende vand og koger med et øjeblik. De hældes nu i en sigte og skyldes med koldt vand.
Smut mandlerne
herfra http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=19947&Jul&Farmors%20J%C3%B8dekager
| |
| Kommentar Fra : thoftdahl |
Dato : 30-11-07 16:01 |
|
nej man laver en glasur af æggehvide og flormelis
| |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 30-11-07 16:12 |
| | |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 30-11-07 16:12 |
|
Husk at til gode småkager skal sukkeres røres helt ud så der ikke er krystaller tilbage. Æggesnapsen må ikke knase mellem tænderne inden melet kommes i . Man kan også med fordel smelte smørret, eller margarinen ( kun lunken) og røre med i æggesnapsen, så emulgeres fedtet.
Det giver mere professionelle kager. Hjemmebagere gør det ofte for enkelt, og får ikke det optimale ud af remedierne.
De fine småkagefabrikker formaler sukkeret inden det blandes i . Man kan bruge flormelis, hvis man ikke har maskinkraft til lang tids udrøring af almindelig krystallinsk sukker.
Tro mig, det gør en forskel.
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 30-11-07 16:16 |
|
Jødekager betegner noget helt forskelligt i de forskellige landsdele.
Den med mandelen kan godt være brune kager .
Se opskriften fra danmarksmesteren i brune kager i Politiken i dag.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 30-11-07 17:26 |
|
Jeg kender ikke disse men kan måske hjælpe andre på vej ved ved at nævne at æggehvide med sukker giver en maregnsmasse.
De jødekager min famile bager er almindeligt småkagedej, med et drys af thesukker ovenpå eller almindeligt sukkerglasur.
| |
| Kommentar Fra : LuffeA |
Dato : 01-12-07 00:54 |
| | |
| Kommentar Fra : thoftdahl |
Dato : 12-12-07 16:31 |
|
hej dem har jeg prøver det er ikke den udgave men ellers tak for hjælpen
| |
| Godkendelse af svar Fra : thoftdahl |
Dato : 03-02-08 18:28 |
| | |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|