|
| Accepteret svar Fra : Klumme | Modtaget 210 point Dato : 15-07-07 10:38 |
|
Måske på denne måde.
Varm det op, og tilsæt sukkerfri saft svarende til den frugt du brugte til marmeladen, så den "tyndes".
| |
| Kommentar Fra : transor |
Dato : 15-07-07 10:42 |
|
Kog det op igen med noget mere frugt. Det kan også koges op bare med vand, men så bliver det naturlugvis tyndere i smagen, næsten lige så tyndt som det færdigkøbte.
Vær opmærksom på at færdigt geleringsmiddel, næste altid oså er med konserveringsmiddel. Det er der for det normalt ikke måkoges, da konderveringsmidlet let damper af.
Ved genkogning må du enten tilsætte nyt konserveringsmiddel efter kogningen eller regne med at du skal gemme marmeladen i køleskab.
| |
| Kommentar Fra : thulin |
Dato : 15-07-07 13:00 |
|
Varm det op til 80C og lad det simre i 30 - 60 min så vil du nedbryde den pectin som er i geler midlet du har tilsat.
Pectin vil blive nedbrudt, når der samtidig er en lav pH og det har du i dit produkt, da der er citronsyre i gelermidlet, du har en pH omkring 3.0 3.5.
Er det en jordbær marmelade du har lavet, vil dine marmelade blive brun over tid, da man har varmet for meget på dem.
Har du som tidligere nævnt mulighed for det så regn tilbage og lave en f.eks. større portion som passer. Bare være opmærksom på i dit regnestykke at pectinen bliver nedbrudt, når du varmer den op igen.
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|