jeg har været i behandling rigtig mange gange (9 x IVF inkl. 1 x ægdonation) fra 1990-1997 uden at få børn.
Jeg undrer mig over, at der ikke er åbent længe på din klinik. Så vidt jeg ved, har alle fertilitetsklinikker åbent også i weekenden for ægudtagning m.v. De er jo nødt til at følge cyklus, som selvfølgelig kan styres, men kun til en vis grad. Det hører du nok om, når du er godt i gang med behandlingen ellers spørg. Der plejer at være samtaler, før man går i gang.
Der findes en blanket, som du skal have. Når det er en kronisk eller varig lidelse kan/må man ikke holde det skjult for arbejdsgiveren, så man er nødt til at oplyse grunden. Er du medlem af Landsforeningen af Ufrivilligt Barnløse? De har en hjemmeside:
www.lfub.dk Der fandt jeg dette. Jeg har selv haft en §28, så får arbejdsgiveren dagpenge fra kommunen for den tid du har fravær.
http://www.lfub.dk/postnukephoenix/modules.php?op=modload&name=News&file=index&catid=&topic=9:
Diverse: Vejledning om indgåelse af aftaler efter dagpengelovens § 28
Skrevet af: Admin Søndag den 05. Maj 2002 - kl. 19:26
1008 hits
Godkendelse af aftaler
Aftaler skal for at opnå gyldighed, godkendes af lønmodtagerens opholdskommune. Aftalen har tidligst virkning fra det tidspunkt, hvor den er indgået.
Indgåelse af aftaler
Aftaler kan indgås på følgende måder:
Almindelig aftale
Når lønmodtagerens sygdomsrisiko er væsentligt forøget på grund af en langvarig eller kronisk lidelse.
Fraværet på grund af lidelsen skal skønnes at medføre mindst 10 fraværsdage inden for et år.
I tvivlstilfælde kan det faktiske hidtidige fravær på grund af lidelsen tillægges betydning for vurderingen.
Aftalen gælder for 1 år af gangen og omfatter kun fravær på grund af lidelsen.
Aftalen kan ikke fornyes, når lønmodtagerens fravær på grund af lidelsen i det forløbne år ikke har medført 10 fraværsdage, medmindre der ved aftalens udløb er sket væsentlige ændringer i lønmodtagerens arbejdsmæssige eller helbredsmæssige forhold.
Midlertidig aftale
Når lønmodtageren skal indlægges eller behandles ambulant på sygehus eller tilsvarende behandlingsinstitution, og indlæggelsen eller behandlingerne var besluttet på ansættelsestidspunktet
eller
når arbejdsgiveren under det bestående arbejdsforhold har udbetalt dagpenge eller løn under sygdom i 2 uger for samme lidelse inden for de sidste 12 måneder før indlæggelsen eller behandlingen påbegyndes.
Arbejdsgiverens ret til at få refunderet udbetalte dagpenge omfatter dagpenge udbetalt i forbindelse med fravær ved indlæggelser eller kontrolundersøgelser og eventuelt nødvendig rekreation i forbindelse hermed.
Lægeerklæring
Til brug ved godkendelse kan kommunen indhente en lægeerklæring, der betales af kommunen.
Udbetaling fra arbejdsgiveren
Arbejdsgiveren skal udbetale dagpenge/løn til lønmodtageren under sygdomsfravær, forårsaget af den nævnte lidelse/ sygehusindlæggelse/ behandling. Arbejdsgiveren kan herefter anmode kommunen om refusion.
Refusion til arbejdsgiveren
Anmodning om refusion skal ske på blanket dp 201. Refusionskrav skal fremsættes inden 6 uger efter 1. fraværdsdag, hvis arbejdsgiveren ikke har anmeldt fraværet.
Der udbetales refusion for tidsrum, der ligger indtil 3 måneder forud for fremsættelse af kravet, hvis arbejdsgiveren har anmeldt sygefraværet inden 4 uger efter 1. fraværsdag.
Ny aftale
Hvis lønmodtageren skifter arbejde, skal der udarbejdes en ny aftale. Der skal derimod ikke godkendes ny aftale, når lønmodtageren skifter opholdskommune.
I praksis
ringer du op på kommunekontoret og beder om en blanket der hedder dp 211 - aftale mellem arbejdsgiver og lønmodtager.
Den indeholder 4 forskellige rubrikker:
Udfyldes af arbejdsgiveren. Den er bare der ud af!
Udfyldes af lønmodtageren. Under helbredsforhold m.v. skal du skrive barnløshed.
Det bekræftes, at der mellem ovennævnte er indgået aftale efter § 28. Det er underskrifter.
Udfyldes af kommunen. Det er den endelige godkendelse.