/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
oksestriploin
Fra : netper
Vist : 9063 gange
50 point
Dato : 11-01-03 17:53

Jeg er blevet spurgt om hvad oksestriploin er, men jeg har ikke selv kunnet finde oplysninger om det.

er der nogen herinde der ved hvad det er ??

Mvh
Per

 
 
Accepteret svar
Fra : food_life

Modtaget 60 point
Dato : 11-01-03 17:59

Det er en amerikansk udskæring der for ca. 20 år siden blev overført til Danmark og hermed til dansk kvæd. Det er den bedste del af tyndstegen og den bedste del af højrebet. Dvs. begge ender udelades i forhold til den gamle traditionelle udskæring.

Striploin er velegnet til helstegning, steaks og helt afpareret er det engelske og franske bøffer.

MVH


Kommentar
Fra : ram2


Dato : 11-01-03 18:02

EN: The loin is the most tender and expensive part of beef. The loin is divided into two main parts:
- the short loin, having the tenderloin and the top loin
- the sirloin.
Different kind of steaks are cut from the loin, like club-, culotte-,minute-, Porterhouse-, sirloin-, tenderloin-, T-bone steaks and filets mignons.

DA: i Danmark findes der andre udskæringer af oksekød end i England og Amerika. Oksen deles i forkød og bagkød.
Forkødet er halskød, mellemkam/mellemskært, tykkam, bovstykkerne, bryststykkerne, tværreb og skanken.
Bagkødet er højreb, tyndsteg, tyksteg, klump, inder/yderlår.


Prøv at kigge her: http://www.sarkaroffice.com/cb_striploin.html

Der er et billede af udskæringen

Ram


Godkendelse af svar
Fra : netper


Dato : 11-01-03 18:10

Tak for hjælpen begge to

Per

Kommentar
Fra : ram2


Dato : 11-01-03 18:10

Hej Per.
Her har du en Australsk udskæring med Striploin som nr. 7

http://www.australianbeef.com.au/uploads/templates/otherpdf/BeefCuts.pdf

Ram

Kommentar
Fra : wolffi


Dato : 11-01-03 18:15

Hej Per,
Striploin er et stykke højreb uden ben - tyndstegen er altså skåret fra.

hilsen
Hanne

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste