/ Forside/ Karriere / Uddannelse / Folkeskole / Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Folkeskole
#NavnPoint
Nordsted1 3349
ans 2305
refi 1141
svendgive.. 1133
dova 890
frieda 840
hjkofoed 839
berpox 773
arne.jako.. 659
10  viviborgen 630
Hurtig hjælp
Fra : Daxxa
Vist : 755 gange
100 point
Dato : 08-02-07 20:29

Hejsa, jeg kunne godt lige bruge lidt hjælp her, skal nemlig fremlægge et projekt imorgen, og har dels om Øl, Er der nogen der simpelt kan forklare hvad Dekoktionsmetoden går ud på??

Håber jeg får noget hjælp

 
 
Kommentar
Fra : Flash77


Dato : 08-02-07 20:39
Kommentar
Fra : refi


Dato : 08-02-07 20:40

Citat
Dekoktionsmetoden starter ved 35 °C, hvor fytaser, beta-glukanase og protaser får lov at virke. Dernæst hæver man temperaturen ved at tage en portion af mæsken over i et andet kar, hvor det langsomt varmes op, for derefter at blive tilsat hovedmæsken igen. Det kan gentages 2-3 gange (henholdsvis dobbel- og trippeldekoktion). Hver dekoktion mørkner urten og karamelisere sukkeret. Metoden oprinder i Centraleuropa fra før themometerets opfindelse og skal ses i lyset af at den kontinental to-rads byg fra naturens hånd ikke har et så stærkt enzymapparat som den maritime seks-radsbyg. Dekoktionsmetoden er uhyr arbejdsintensiv og kræver desuden to kedler. Derfor bruges den sjældent udenfor det tyske og tjekkiske område.




Læs videre her

http://www.glocalbeer.dk/encyklopaedi/brygning/index.htm


Kommentar
Fra : Flash77


Dato : 08-02-07 20:40
Kommentar
Fra : Flash77


Dato : 08-02-07 20:41
Kommentar
Fra : Daxxa


Dato : 08-02-07 20:41

Mange tak for de hurtige svar

Accepteret svar
Fra : refi

Modtaget 110 point
Dato : 08-02-07 20:42

Citat
dekoktionsmetoden, dvs. at en del af maltmæsken udtages til kogning og føres tilbage til hovedmæsken


Godkendelse af svar
Fra : Daxxa


Dato : 08-02-07 20:52

Tak for svaret refi. Du er alletiders ;D

Kommentar
Fra : Daxxa


Dato : 08-02-07 20:52

Og tak i andre

Kommentar
Fra : refi


Dato : 08-02-07 21:00

Selv tak....

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste