/
Forside
/
Karriere
/
Uddannelse
/
Folkeskole
/
Spørgsmål
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Folkeskole
#
Navn
Point
1
Nordsted1
3349
2
ans
2305
3
refi
1141
4
svendgive..
1133
5
dova
890
6
frieda
840
7
hjkofoed
839
8
berpox
773
9
arne.jako..
659
10
viviborgen
630
Hurtig hjælp
08-02-07 20:39
: Flash77
08-02-07 20:40
: refi
08-02-07 20:40
: Flash77
08-02-07 20:41
: Flash77
08-02-07 20:41
: Daxxa
08-02-07 20:42
: refi
08-02-07 20:52
: Daxxa
08-02-07 20:52
: Daxxa
08-02-07 21:00
: refi
Hurtig hjælp
Fra :
Daxxa
Vist : 755 gange
100 point
Dato :
08-02-07 20:29
Hejsa, jeg kunne godt lige bruge lidt hjælp her, skal nemlig fremlægge et projekt imorgen, og har dels om Øl, Er der nogen der simpelt kan forklare hvad Dekoktionsmetoden går ud på??
Håber jeg får noget hjælp
Kommentar
Fra :
Flash77
Dato :
08-02-07 20:39
http://www.glocalbeer.dk/encyklopaedi/brygning/index.htm
Kommentar
Fra :
refi
Dato :
08-02-07 20:40
Citat
Dekoktionsmetoden starter ved 35 °C, hvor fytaser, beta-glukanase og protaser får lov at virke. Dernæst hæver man temperaturen ved at tage en portion af mæsken over i et andet kar, hvor det langsomt varmes op, for derefter at blive tilsat hovedmæsken igen. Det kan gentages 2-3 gange (henholdsvis dobbel- og trippeldekoktion). Hver dekoktion mørkner urten og karamelisere sukkeret. Metoden oprinder i Centraleuropa fra før themometerets opfindelse og skal ses i lyset af at den kontinental to-rads byg fra naturens hånd ikke har et så stærkt enzymapparat som den maritime seks-radsbyg. Dekoktionsmetoden er uhyr arbejdsintensiv og kræver desuden to kedler. Derfor bruges den sjældent udenfor det tyske og tjekkiske område.
Læs videre her
http://www.glocalbeer.dk/encyklopaedi/brygning/index.htm
Kommentar
Fra :
Flash77
Dato :
08-02-07 20:40
http://www.bryggeriskovlyst.dk/site/doc.php?id=4
Kommentar
Fra :
Flash77
Dato :
08-02-07 20:41
http://www.ale.dk/index.php?id=65
Kommentar
Fra :
Daxxa
Dato :
08-02-07 20:41
Mange tak for de hurtige svar
Accepteret svar
Fra :
refi
Modtaget 110 point
Dato :
08-02-07 20:42
Citat
dekoktionsmetoden, dvs. at en del af maltmæsken udtages til kogning og føres tilbage til hovedmæsken
Godkendelse af svar
Fra :
Daxxa
Dato :
08-02-07 20:52
Tak for svaret refi. Du er alletiders ;D
Kommentar
Fra :
Daxxa
Dato :
08-02-07 20:52
Og tak i andre
Kommentar
Fra :
refi
Dato :
08-02-07 21:00
Selv tak....
Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Alle emner
Karriere
Uddannelse
Folkeskole
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177558
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408925
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.