|
 | Hyldeblomster SonjaAS har modtaget 15 point for dette tip Fra : SonjaAS  | Vist : 3329 gange
 Dato : 16-06-04 22:47 |
|
Nu er det hyldeblomst tid, så jeg vil lige dele et par opskrifter med jer. Har I ikke selv mulighed for at plukke hyldeblomster kan de købes tørrede.
Her er en opskrift på hyldeblomstdrik med tørrede eller friske blomster
80 friske hyldeblomstklaser eller
25 g tørrede hyldeblomster
100 g citron- eller vinsyre
1,5 dl citronsaft
1,5 kg melis
1,5 kg farin
4 l kogende vand
1 spsk atamon
Hyldeblomster, syre, citronsaft, melis og farin blandes, overhældes med kogende vand og tilsættes atamon.
Tildækkes og stilles køligt 4-5 dage.
Sies og hældes på atamonskyllede flasker.
Og her er en på hyldeblomstgele
40 friske hyldeblomstklaser
eller 10-15 g tørrede hyldeblomster
2 tsk citron- eller vinsyre
godt 1 l vand
1 brev gul melatin
750 g melis
Hyldeblomster og syre udblødes i vandet og koges ca 15 minutter. Saften sies fra og måles, der skal være 1 liter.
Saften bringes i kog og tilsættes melatin under omrøring. Koges 1 minut. Sukkeret røres i lidt efter lidt. Bringes atter i kog - så hele overfladen bobler. Koges godt igennem yderligere 1 minut. Fjernes fra varmen, skummes og hældes i skoldede glas, der dækkes med et viskestykke og bindes til dagen efter.
Mvh Sonja
| |
 | Bedømmelse
Fra : grausen  |
 Dato : 16-06-04 23:06 |
| | |
 | Bedømmelse
Fra : Botgaard  |
 Dato : 16-06-04 23:18 |
| | |
 | Bedømmelse
Fra : jakjoe  |
 Dato : 16-06-04 23:19 |
| | |
 | Bedømmelse
Fra : Lexi  |
 Dato : 16-06-04 23:28 |
| | |
 | Bedømmelse
Fra : Mordex  |
 Dato : 16-06-04 23:52 |
| | |
 | Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|